persoonlijk

Wat ik allemaal doe in de kliniek

Naast eten en de vaste therapie-activiteiten doe ik natuurlijk ook nog andere dingen in de kliniek. Op Instagram kreeg ik veel vraag naar wat ik nu allemaal doe om mijn dagen door te komen. Het leek mij leuk om hierover een blog te schrijven met de dingen die ik allemaal doe in mijn vrije tijd. Dit zijn ook dingen die ik straks thuis wil blijven doen ter ontspanning.

In de kliniek zijn er heel wat lege uren die ik zelf moet invullen. Natuurlijk mag je niet weg van de kliniek, dus je kan geen dingen buiten de kliniek doen. Op dit moment heb ik een schetsboek meegenomen, een sudokuboekje en een kleurboek met stiften. Ik wil gaan leren tekenen, maar tot nu toe is dat nog niet echt gelukt. Dinsdag ontving ik twee boeken om te leren tekenen, daar ga ik de komende tijd ook mee aan de slag. De afgelopen week heb ik mij vermaakt met het maken van armbandjes, kleuren in een kleurboek, natekenen, sudoku, serie kijken en heb ik lijsten gemaakt met uitdagingen omtrent eten.

Tekenen

Met behulp van Pinterest ben ik wat gaan schetsen. Ik ben nooit goed geweest in het tekenen vanuit de losse hand, maar ik wil het wel gaan leren. Ik heb daarom pinterest erbij gepakt en daar leuke tekeningen opgezocht die ik kan natekenen.

Lijstjes

Ook ben ik gaan kijken naar wat ik nu allemaal niet meer durf te eten vanuit de eetstoornis. Het resultaat was schokkend helaas. Ik realiseerde me hoeveel de eetstoornis wel niet van mij afpak. Als kind was ik dol op koken, bakken en het opeten ervan. En nu? Nu ben ik nog steeds dol op koken en bakken, maar eet ik het zelf niet. Daarom ben ik aan de slag gegaan met het maken van lijstjes voor uitdagingen. Ik heb er nu vier af, maar eerlijk gezegd is dit nog niet alles. Ik heb nog zoveel wat ik weer wil durven te eten, wanneer ik thuis ben. Hier in de kliniek eten we al ‘fearfoods’, maar dat is toch anders dan thuis. Thuis wil ik het ook gewoon kunnen, zonder spanning en stress. Gewoon weer kunnen genieten van koken, bakken en het opeten ervan. Aankomende week ga ik misschien nog een extra lijst maken, want ik wil nog veel meer uitdagen qua eten.

Series

Dankzij een lieve volgster van Instagram kan ik ook op videoland. Dat is fijn, want daar staat leuke series die makkelijk wegkijken. Op dit moment volg ik B&B vol liefde. Ik ben bij seizoen 1 begonnen, want ik kende dit nog helemaal niet. Ook kijk ik op npostart au Pairs en Een huis vol. Natuurlijk kijk ik ook nog op YouTube de video’s van een aantal leuke YouTubers.

Armbandjes maken

Tijdens AT (activiteiten therapie), wat we drie uurtjes per week hebben, ben ik armbandjes gaan maken. Dit gaf wel rust in mijn hoofd tussendoor. Ze hebben hier alleen niet mega veel keus qua kralen, maar aankomend weekend mag ik van zaterdag 9 tot zondag 20 even naar huis. Om mezelf de beschremen tegen de eetstoornis, ga ik dit weekend naar mijn moeder. Dit is ook afgesproken met de kliniek. Bij mijn moeder heb ik ook mijn kralen liggen om armbandjes te maken, dus deze neem ik voor volgende week mee.

Dit zijn nu een beetje de dingen die ik hier doe en die ik thuis ook meer wil gaan doen, om zo mijn recharge momenten te blijven creeren. Rechargen is namelijk heel belangrijk heb ik laatst geleerd tijdens de challenge van fullcharge. Als je meer wilt lezen over deze challenge, klik dan op de volgende link: Fullcharge challenge 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s