Food·Recepten

Recept: Volkoren noodles met groente, tofu en ketjap sesam saus.

Vandaag is het weer eens tijd voor een heerlijk vegetarisch recept. Dit keer heb ik een recept met tofu gemaakt. Tofu is een eiwitrijk sojaproduct. Tofu wordt veel gebruikt als vleesvervanger. Het wordt gemaakt door sojamelk te stremmen met natuurlijke mineraalrijke coagulanten (bijvoorbeeld nigari) op basis van calcium en magnesium.

IMG_1648De tofu heeft heeft een beige/ witte kleur en smaakt neutraal. Hierdoor kan je tofu gebruiken voor veel verschillende gerechten. Tofu neemt makkelijk de smaak over van andere ingrediënten.

De eerste keer dat ik tofu zag, was ik er niet zo benieuwd naar. Tofu ziet er namelijk niet echt lekker uit, ruikt nergens naar en de structuur is nogal apart. Toch wilde ik een poging wagen en nu ligt er standaard tofu bij mij in de vriezer.

Vandaag maak ik een lekker gezond en snel gerecht met tofu en volkoren noodles.

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • Tofu (ik gebruikte de bio-tofu van de Lidl)
  • Groentemix (ik gebruik een groentemix, omdat dit een snel recept is)
  • 80 gram volkoren noodles (van de Jumbo)
  • Ketjap sesam woksaus (go-tan)
  • wok olie (om in te bakken)

Bereiding

IMG_1654Dep de tofu eerst goed droog. Zorg dat je zoveel mogelijk vocht eruit krijg. Dit zorgt ervoor dat de tofu straks lekker veel saus in zich kan opnemen en niet waterig smaakt. Snij de tofu in kleine blokjes.IMG_1646

Verhit een wok met wat wok olie en bak hierin de tofu goudbruin. Zet ondertussen ook een pan met water op het vuur voor de noodles.

Als de tofu goudbruin is wok je de groente erdoor, wok dot voor ongeveer 4/5 minuten. Ondertussen kook je ook de noodles gaar en als deze gaar zijn giet je ze af.

IMG_1651Doe dan de ketjap sesam saus door de tofu-groente mix en laat dit voor ongeveer 2/3 minuten mee verwarmen. Als laatste doe je de noodles er doorheen zodat het allemaal lekker door de saus zit.

En klaar is je snelle, gezonde en vegetarische maaltijd!IMG_1659

 

 

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

 

Een gedachte over “Recept: Volkoren noodles met groente, tofu en ketjap sesam saus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s