Food·Recepten

Suikervrije Meringue’s 2.0

Meringue’s/schuimpjes iedereen noemt ze anders. Al vind ik meringue toch wel wat luxer klinken. Ook al zijn het gewoon hoopjes zoet opgeklopt eiwit die gedroogd zijn in de oven. Hoe je het ook noemt, ze smaken hetzelfde en ik ben er dol op. In 2019 plaatste ik al het recept voor suikervrije meringue’s. https://tiffskitchenblog.com/2019/11/26/suikervrije-merengues-swiepswoepswap/ In de tussentijd heb ik mijn recept toch ietsjes aangepast, omdat ze dan nog lekkerder worden en daarom heb ik hier voor jullie het recept voor suikervrije meringue’s 2.0.

Heb je nou liever gewone meringue’s, gebruik dan gewone poedersuiker en kristalsuiker.

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 100 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak de kom waarin je de eiwitten gaat opkloppen eerst vetvrij met behulp van wat citroensap. Klop daarna de eiwitten op tot er pieken ontstaan. Voeg daarna al kloppend de suikers geleidelijk toe.

Spatel eventueel een beetje kleurstof erdoor en doe het opgeklopte eiwit dan in een spuitzak. Heb je geen spuitzak kan je ook een plastic zakje gebruiken en daar een pun van afknippen. Of je maak hoopjes met behulp van 2 lepels.

Spuit kleine toefjes, ongeveer de grote van een halve pingpong bal op de met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat voor 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna goed afkoelen. En klaar zijn je heerlijke meringue’s

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s