Food·Recepten

Sperziebonen satéschotel

Je kent het wel, je wilt groente eten maar geen zin in die standaard Hollandse maaltijd met gekookte aardappelen, gekookte groente en een stukje vlees/vis of vega. Dit gebeurt hier thuis zo’n beetje elke dag, want die Hollandse pot verveelt snel. De mannen thuis hebben het helemaal niet op gekookte groente en daarom probeer ik meestal is lekkers te maken met daarin lekker veel groente. Zo eten ze wat lekkers en krijgen ze ook lekker veel groente binnen. Vroeger hadden we wel eens een zakje met een mix voor satéschotel van een bepaald merk en ik weet de mannen deze toen erg lekker vonden. Nu kook ik zelf liever niet meer met pakjes en zakjes en daarom ben ik gaan proberen deze satéschotel na te gaan maken, maar natuurlijk zonder kant en klare mixzakjes.

In deze saté schotel zit meer dan 600 gram groente en is voor 3 personen. En het allerbeste van allemaal, vooral voor de mensen die niet graag lang in de keuken staan. Het is binnen 20 minuten klaar. Net zo snel als een Hollandse maaltijd met aardappelen, sperziebonen en een stukje vlees/vis of vega. Misschien zelfs sneller! En volgens het testpanel thuis, was het erg lekker en voor herhaling vatbaar.

En heb je moeilijke eters thuis qua groente? Dan is dit ook een ideaal recept. Dus scrol snel verder, houd je boodschappenlijst en pen bij de hand, zodat je vanavond ook deze heerlijke maaltijd op tafel tovert!

Ingrediënten

 • 400 gram rundergehakt
 • 400 gram verse sperziebonen
 • 1 ui
 • 1 rode of gele paprika
 • 1 tl Sambal Badjak
 • 2 teentjes knoflook
 • 100 ml kookroom
 • 150 ml water
 • 2 el pindakaas
 • 1 el donkerbruine basterdsuiker
 • 1 el ketjap manis
 • Evt wat zout

Bereiding

Hak de knoflook en snij de ui en de paprika fijn.

Maak ook de sperziebonen schoon en kook dan de sperziebonen beetgaar.

Verhit ondertussen een wok met een beetje boter of olie en rul hierin het gehakt. Voeg daarna de knoflook, ui en paprika toe en wok dit 4 minuten mee.

Daarna voeg je de sperziebonen, kookroom, het water, de pindakaas, ketjap manis, bruine basterdsuiker, sambal en eventueel een snufje zout toe. Breng dit geheel aan de kook en laat het dan voor 2 minuten sudderen op laag vuur.

En klaar is je heerlijke gezonde sperziebonen saté schotel. Serveer het met rijst, wraps of aardappelen en je hebt iedereen blij.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s