Food·Recepten

Pittige Boerenkoolstamppot met Kabeljauw

Het is weer zover, de tijd van de stamppotten is aangebroken. Nou ben ik zelf niet zo’n heel groot fan van stamppotten, maar eens in de zoveel tijd staat die op het menu. Mijn favoriet is de boerenkoolstamppot en daar heb ik nu een lekkere variatie op gemaakt. Een lekkere pittige variant met kabeljauw.

Dit is niet de eerste keer dat ik een variatie op de boerenkoolstamppot heb gemaakt. Begin dit jaar maakte ik al een heerlijke koolhydraatarme boerenkoolstamppot. Deze kun je hier vinden. Deze keer heb ik geen koolhydraatarme variant gemaakt, maar als je de aardappels vervang voor pompoen, bloemkool of pastinaak is die wel koolhydraatarm.

Ingrediënten ( voor 1 persoons portie)

  • 150 gram boerenkool
  • 200 tot 250 gram aardappelen
  • 50 tot 100 gram pompoen
  • 1 stuk kabeljauw
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • zout
  • sambal
  • evt. zure augurkjes voor erbij
  • olijfolie

Bereiding

Zet de boerenkool in een pan met ruim voldoende water op het vuur en breng deze aan de kook. Schil ondertussen ook de aardappels en de pompoen. Doe deze samen in een pan met ruim voldoende water en zet deze ook op het vuur en breng deze aan de kook.

Zodra het allemaal kook zet je het vuur wat lager en is het een kwestie van wachten tot alles gaar is. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.

Wanneer de boerenkool, aardappelen en pompoen bijna gaar is zet je een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur. Bak hierin de kabeljauw. Bak het aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten. De baktijd hangt af van de dikte van de kabeljauw.

Zodra alles gaar is giet je alles af en voeg je het samen in een pan. Even stampen, kruiden naar wens erdoor en serveer het op een leuk Hollands bord. Oke, dat laatste is geen must, maar maakt het wel extra leuk.

Kabeljauw erop, sambal erbij en smullen maar!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s