Food·Recepten

Recept: Gezonde Appeltaartcakejes

Appeltaart, heel Nederland is er dol op. Oké, bijna heel Nederland. Ik vind het zelf eigenlijk niet zo lekker, dat komt door de bodem. Ik vindt de bodem gewoon niet lekker, te weinig smaak en droog, maar de vulling is echt hemels :P.

IMG_4743.JPGIk ben daarom de keuken ingedoken om heerlijke cakejes te maken met de smaak van appeltaart. Tot grote verbazing, was de eerste batch gelijk erg lekker! De cakejes waren ook heel snel op. (oepss)

Ingrediënten 6-7 stuks

  • 250 gram magere Franse kwark
  • 55 gram eiwit
  • 20 gram kokosmeel
  • 30 gram havermeel
  • 25 gram whey Vanille (heb je dit niet, vervang het dan door 25 gram havermeel met vanille extract)
  • 25 gram Greensweet erythritol
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kaneel
  • 1 appel (ongeveer 120 gram)

IMG_4741Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet wat siliconen vormpjes in. Zelf had ik (heel stom) papieren vormpjes gebruikt, deze kan je wat moeilijker van de cakejes afkrijgen als ze klaar zijn. (maar de smaak blijft gelukkig hetzelfde).

Snij de appel in kleine stukje en meng daarna alle ingrediënten door elkaar. Lekker simpel dus en daar houden we van. Daarna verdeel je het mengsel over de vormpjes en zet je ze in de oven voor ongeveer 30 minuten.

En klaar zijn je gezonde appeltaartcakejes!

Eetsmakelijk! en laat het mij weten als je ze ook gemaakt heb.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s