Food·Recepten

Pittige tonijnsalade

Wereld Tonijn dag wordt jaarlijks op 2 gehouden. De dag van de tonijn, maar waarom? De verenigde naties willen tijdens deze dag de sociale en economische voordelen van duurzame visserij benadrukken. Ook is deze dag er om informatie te verspreiden over de gevaren van ongecontroleerde commerciële visserij.

Door te kiezen voor duurzame visproducten, zoals van Fish Tales, help jij mee het roer om te gooien. Fish Tales is een merk dat duurzame visproducten verkoopt. Niet alleen tonijn, maar ook zalm, salades, mosselen, haring, ansjovis en sardines. Fish Tales werkt samen met goed beheerde visserijen. De vissers vangen hun vis uit gezonde visbestanden met minimale impact op het ecosysteem.

Fish Tales heeft mij gevraagd om voor deze dag een heerlijk receptje te maken met natuurlijk tonijn. Dat doe ik met plezier, want ik ben een echte visliefhebber en tonijn staat regelmatig bij mij op het menu. Door het mooie lente weer ben ik weer helemaal fan van salades. Lekker met wat gekruide aardappeltjes uit de oven of airfryer, als bijgerecht bij de barbecue, met wat stokbrood of je maakt er een pasta salade van. Makkelijk en snel na een lange werk of schooldag. Of gewoon wanneer je geen zin heb om lang in de keuken te staan. Wil je weten hoe je deze heerlijke pittige tonijnsalade maakt? Lees dan snel verder.

Ingrediënten

Voor de tonijnsalade voor één schaaltje

  • 1 blik tonijn (uitgelekt)
  • 1 tl kappertjes
  • 2 kleine augurken (zuur)
  • 1/4 paprika
  • 3 el halfvolle/volle yoghurt of griekse yoghurt
  • 1 tl sambal
  • Bieslook

Bereiding

Laat de tonijn uitlekken en doe deze daarna in een kommetje. Hak de kappertjes fijn en snij de paprika en augurken in kleine blokjes. Mix dit allemaal door de tonijn en voeg daarna de yoghurt en sambal toe. Breng het op smaak met een snuf zout en peper.

En klaar is je heerlijke en gezonde tonijnsalade. Lekker voor op brood, door een (pasta) salade of bij de asperges.

Ga jij deze tonijnsalade ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s