Food·Recepten

Gezonde Kaassnack

Nederland, het land van de kaas, het land vol kaaskoppen. Ook ik hou erg veel van kaas. Kan zo hele stukken oude kaas naar binnen werken. Te veel kaas is alleen niet zo goed voor je. Daarom heb ik een gezondere kaassnack gemaakt. Hier mag je lekker veel van eten. En ja, er zit ook gewoon kaas in.  Hoe je deze heerlijke gezondere kaassnacks maakt, lees je hieronder in het recept.

20200120011237_IMG_0229

Ingrediënten

  • 200 gram bloemkool
  • 80 gram mozzarella
  • 1 eiwit
  • Kruiden naar wens
  • evt. geraspte kaas voor erop

Bereiding

Maal de bloemkool fijn tot een fijne korrel. Je kan ook kant-en-klare bloemkoolrijst uit de winkel gebruiken. Doe de bloemkool voor een paar minuten in de magnetron. Daarna laat je de bloemkool goed uitlekken in een theedoek. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.20200120011303_IMG_0233

Doe nu alle ingrediënten (behalve de geraspte kaas) in een keuken machine en maal het tot een soort beslag. Nu is het tijd om je snacks te vormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak de snacks niet te dun, anders vallen ze uit elkaar. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over voor meer kaassmaak en zet dan de bakplaat in de voorverwarmde oven.

De kaassnacks gaan eerst voor 25 minuten in de oven en daarna zet je de oven op 180 graden en gaan ze er nog voor ongeveer 10 minuten in. En klaar zijn je heerlijke gezondere kaassnacks.

Ga jij deze snacks ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel Bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s