Food·Recepten

Recept : Appelmoescake

Iedereen kent wel bananenbrood  Je wordt er mee vol gegooid op het internet en iedereen bakt ze. Heel begrijpelijk, want het is hartstikke gezond. Zelf heb ik ook een recept van bananenbrood op mijn blog staan. Alleen mijn darmen reageren niet zo goed op bananen en daarom bak ik dat brood niet meer voor mezelf.

Laatst kwam ik op internet tegen dat je de bananen ook kan vervangen door appelmoes. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben de keuken ingegaan en ben gaan experimenteren met het bakken van een appelmoescake. En dat is gelukt. Ik heb nu een recept voor een lekkere smeuïge appelmoescake.

Ingrediënten

 • 60 gram havermeel
 • 30 gram Kokosmeel
 • 20 gram whey vanille (heb je dit niet, vervang je het door 20 gram havermout en extra vanille druppels)
 • 150 gram Appelmoes (ik kies voor de suikervrije appelmoes van Hak)
 • 1 ei
 • 5 gram bakpoeder
 • Vanille druppels
 • 10 gram Erythritol van GreensweetIMG_20180925_152546.jpg
 • Kaneel (lekker veel)
 • 100 gram appel
 • Snufje zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix alle natte ingrediënten door elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten erdoor. Zorg dat het goed gemixt is. Daarna roer je met een lepel de stukjes appel erdoor.
De cake moet voor ongeveer 35 minuten in de oven op 180 graden.

Zo zie je maar, dat je heel snel en makkelijk een gezonde en lekkere cake op tafel kan toveren. Heb jij deze cake nou ook gemaakt? Laat het mij weten en laat weten wat jij ervan vindt.

Groetjes Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s