Recepten

Recept: Springrolls

davMet dit heerlijke warme weer heb ik meestal geen zin in warm eten. Toch is het wel belangrijk om goed te eten en daarom maak ik vaak lekkere springrolls voor bij mijn salade. Springrolls zijn eigenlijk, ongebakken loempia’s. Je eet ze koud en je kan ze vullen met wat je lekker vindt. Ook zijn springrolls makkelijk en snel te maken en daarom maak ik ze graag op een hete zomerdag, wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Springrolls maak je van rijstvellen. Deze rijstvellen kan je tegenwoordig in veel supermarkten vinden. Rijstvellen zijn licht en hard en voordat je ze wilt gebruiken, moet je ze weken in heet water. Door het hete water, worden de rijstvellen zacht en kan je ze makkelijk oprollen.

Hieronder geeft ik je een paar tips waarmee je ze kan vullen

 • Surimi
 • Garnalen
 • Tofu
 • Omeletreepjes
 • Pulled chicken (kan ook Vega chicken)
 • Ijsbergsla
 • Komkommer
 • Paprika
 • Wortel
 • Courgette
 • Champignons (als je net zoals mij rauwe champignons heerlijk vindt)
 • Tomaat
  • Rijstnoedles
  • Miehoen
  • EiermieIMG_3761

 

Bereiding

Leg een rijstvel in heet water en wacht totdat deze helemaal zacht is geworden. Daarna leg je ze op je werkplank en ga je ze vullen met vulling naar wens. Zorg dat je alles niet te groot heb gesneden, want anders kan je de springrolls nog moeilijk oprollen. De rijstvellen kunnen snel scheuren, het is dus belangrijk dat je ze heel voorzichtig oprol. (Bij mij gaat dit nog vaak mis, omdat ik ze meestal te vol doet)

Bij de springrolls vind ik het altijd heerlijk om er een sausje bij te serveren. Je kan hierbij kiezen voor een lekker (zelfgemaakte) pindasaus, soja saus, chilisaus, barbecuesaus of een andere saus die je lekker vindt.

Laat mij weten of je ze ook hebt gemaakt, eet smakelijk!

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s