Recepten

Recept: Lauw warme Oosterse lunchsalade

Lunchsalades, iets wat ik het liefst elke dag wel eet. Als je aan salades denk, denk je vaak aan een koude salade met veel groentes en wat vis/vlees erdoor. Dit is heerlijk om te etenIMG_0846 in de zomer, maar voor in de winter is het ook wel eens lekker om iets warms te eten tijdens de lunch. Daarom bedacht ik een lekkere lauw warme salade op Oosterse wijze.

Ingrediënten (1 persoon)

  • ijsbergsla
  • surimi-sticks (100gram)
  • 1/4 courgetten
  • 1/2 paprika
  • 100 gram champignons
  • oestersaus
  • soya sauce
  • knoflook
  • olijfolie

Bereiding

Was en snij de paprika, courgette, ijsbergsla, surimi-sticks en champignons. Hak de IMG_0837knoflook en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Doe daarna eerst de gesneden paprika erbij en laat dit zo’n 2/3 minuten mee wokken. Als de paprika wat zachter is geworden doe je de gesneden courgette en champignons erbij.

Dit wok je samen voor 2 minuten en dan kan je de oestersaus erbij doen. Ik doe dit op gevoel erbij. Zelf neem ik altijd aardig wat saus, omdat ik dat erg lekker vind. Als laatste doe je de surimi-sticks erbij en maak je het geheel af met wat peper en zout. Let op: gebruik niet te veel zout, want later komt er ook nog soya saus bij en daardoor wordt het geheel ook al zouter. Laat dit nog even mee wokken en als alles gaar en warm is, haal je de pan van het vuur.IMG_0842

Leg wat gewassen ijsbergsla op een bord en doe hierover de gewokte groentes. maak het geheel af met wat soya saus. En klaar is je heerlijke lauw warme salade!

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

 

Een gedachte over “Recept: Lauw warme Oosterse lunchsalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s