Food·Recepten

Gevulde portobello met risotto

Een recept wat ik al heel lang wil maken, maar wat er nooit van is gekomen. Portobello gevuld met risotto. Twee favorieten gecombineerd. Laatst werd het toch eens tijd om het te gaan proberen en dat beviel gelijk goed. Vandaag deel ik met jullie dit heerlijke recept.

Ingrediënten

 • 1 portobello
 • 70 gram risottorijst
 • 500 ml paddenstoelenbouillon of groentebouillon (je houdt hiervan over)
 • 1 teen knoflook
 • scheutje witte wijn azijn of truffelazijn
 • 1/4 rood uitje
 • 1/4 paprika
 • Stukje aubergine
 • Hamblokjes of reepjes
 • Strooikaas/ parmezaanse kaas/ geitenkaas of edelgistvlokken (kies lekker een kaas wat jij graag eet)
 • Tijm
 • boter en olie

Bereiding

Snipper de rode ui en snij de paprika en aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en ongeveer 5 gram roomboter in een pan met een dikke bodem. Fruit de rode ui en knoflook aan. Voeg daarna de paprika en aubergine toe en bak dit samen voor 3 a 4 minuten. Doe dan de risottorijst erbij en bak dit tot de rijst glazig wordt.

Voeg een klein scheutje witte wijn azijn toe en daarna voeg je een volle soeplepel bouillon toe. Zodra het vocht is opgenomen, voeg je een volgende soeplepel bouillon er aan toe. Blijf dit herhalen tot de rijst gaar is. Zorg ervoor dat je tussendoor goed blijft roeren. Dit duurt ongeveer 20 a 25 minuten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Hol de portobello uit en bestrooi de portobello met peper en zout. (Ik heb het uitgeholde portobello door de risotto geroerd) Vul de portobello met de risotto (niet alle risotto pas in de portobello) en bak deze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de overige risotto naast de gevulde portobello en garneer het af met wat kaas en (gedroogde) tijm.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Veel Kookplezier!

Een gedachte over “Gevulde portobello met risotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s