Food

Fiordifrutta Fruitspreads

Op mijn Instagram @Tiffsjourneyx heb ik al wel eens een foto gedeeld met daarop producten van Rigoni di Asiago. Ze verkopen heerlijke honing, fruitspreads en chocoladespreads. Zo hebben ze een heerlijke melkvrije Nocciolata. Dit is een biologische cacao- en hazelnootpasta. Ze hebben zelfs een gewone, een witte en een crunchy variant hiervan. Daarnaast verkopen ze ook verschillende soorten Honing, met heerlijke smaken zoals, citroen, sinasappel, eucalyptus, mandarijn, kastanje en nog meer. Met de sinasappel Mielbio heb ik zelfs een heerlijke kwarktaart mee gemaakt. Recept mandarijnen kwarktaart. Maar daar gaat deze blog niet over. Deze blog gaat over de nieuwe Fiordifrutta fruitspread.

Ik ben fan van de verschillende fruitspreads van Rigoni di Asiago. Zo heb ik de smaken aardbeien en wilde aardbeien, abrikozen en frambozen al eerder geproefd. Vorige week ontving ik een pakketje met hun nieuwste smaak, namelijk de smaak Granaatappel, Aloë en Hibiscus. Dit is een smaak die ik nog niet eerder heb gezien in de vorm van een fruitspread en daarom leek het mij erg leuk om deze te reviewen voor jullie.

Over de fruitspreads

De fruitspreads worden gemaakt van het beste biologische fruit, appelsap en pectine. De verwerking vindt plaats op kamertemperatuur, met volledig respect voor de grondstoffen. Hierdoor blijft de smaak van het fruit behouden en dat proef je terug in de fruitspreads.
Op dit moment hebben zesentwintig verschillende smaken. Natuurlijk hebben ze de standaard smaken zoals aardbeien, bramen en abrikozen, maar ze hebben ook heel veel unieke smaken die je niet eerder heb gezien. Daar ben ik ook altijd nieuwsgierig naar en daarom vond ik het ook erg leuk dat ik de smaak granaatappel, Aloe en hibiscus mocht proberen. Op de site van Rigoni vind je alle andere smaken. Zo ben ik ook erg benieuwd naar de smaken bittere sinaasappelen, mandarijnen en kurkuma, citrusvruchten en gember, abrikozen en perziken met basilicum, rozenbottel en rode bosbes. Maar vandaag vertel ik jullie wat ik vind van de Granaatappel, Aloë en hibiscus.

De granaatappel, Aloe en hibiscus

Granaatappel, Aloë en hibiscus is natuurlijk ook gemaakt van biologisch fruit van topkwaliteit. Door de combinatie van granaatappel met de intense geuren en kleuren van aloë vera en hibiscusbloemen heeft de fruitspread een frisse en niet te zoete smaak. De granaatappel, Aloë en hibiscus is wel een special edition. Wanneer je deze smaak ook wilt proberen, moet je er niet te lang mee wachten, want ik weet niet hoe lang deze te koop zal zijn.

De smaak

Zoals hierboven beschreven een frisse fruitspread die niet te zoet is. Dit klopt precies. Het lijkt net alsof je gepureerd fruit eet. Geen gelatine-substantie die je bij normale jam ziet en proefd. Deze jam is heerlijk op een cracker of beschuit, maar oom lekker om door de yoghurt of kwark te doen. Ook van deze smaak ben ik fan, ondanks dat ik het eerst wel een aparte combinatie vond met de Aloë vera.

Ben jij bekend met de fruitspreads van Rigoni? En welke is jouw favoriet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s