Food·Recepten

Sticky chicken, makkelijk en snel

Vandaag heb ik een lekker simpel recept die binnen 15 minuten op tafel staat. Dit is een favoriet recept van mij op dagen dat ik weinig tijd heb om te koken, maar wel zin heb in een lekkere voedzame maaltijd.

Mijn excuses voor de slechte foto. Ik was niet van plan om dit recept uit te schrijven voor mijn blog. Totdat ik deze foto deelde in mijn story’s op Instagram en van meerdere een berichtje kreeg of ik het recept wilde delen. Dus hierbij het recept en binnenkort zal ik er een betere foto bij maken, wanneer ik dit heerlijke recept weer op tafel tover.

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram wokgroente
  • 2 el ketjap manis
  • 1,5 el donkere sojasaus
  • 1 tl piri piri saus of sambal of sriracha
  • Bloem om te binnen
  • Olie om in te bakken

*Eet je liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarische kipstukjes

Bereiding

Snij de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een wok met een eetlepen (wok)olie en bak hierin de blokjes kipfilet. Voeg na 3 minuten de wokgroente toe en wok dit samen tot de wokgroente bijna gaar is.

Voeg de ketjap manis, sojasaus en piri piri saus toe. Wok dit goed door elkaar en dan kan je de sauz gaan binden met bloem. Ik heb ongeveer 1 el gebruikt. Begin met kleine beetjes.

Serveer de sticky chicken met rijst, noedels, wraps of couscous.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jou bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s