Food·Recepten

Smoothie snoepjes (vegan)

Een probeerseltje wat toch wel heel goed uitpakte, hoe fijn is dat. Eigenlijk wilde ik snoepjes maken, maar ik had geen geduld. Ik wilde de snoepjes sneller laten afkoelen zodat ik ze eerder kon eten en daarvoor stopte ik ze even in de vriezer. Maar als kip zonder kop ben ik hele andere dingen in de tussentijd gaan doen, waardoor ik 2 uur later erachter kwam dat ik de snoepjes nog in de vriezer had liggen. Toen ik ze eruit haalde waren ze al helemaal bevroren, maar ze waren wel super lekker. Het deed me erg denken aan de coating van de sinassplit ijsjes. Erg lekker en creamy!

Dus vandaag deel ik met jullie een recept dat spontaan ontstaan is, maar wel super lekker is.

Ingrediënten

  • 10 tot 12 gram agar agar van Koro (Met de code TIFFANY ontvang je 5% korting op je bestelling bij Koro)
  • 2 cupjes fruitmoes van Servero
  • 100 ml yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 100 ml water
  • 10 gram sweet extra of 40/50 gram erythritol (Greensweetstevia)

Agar agar kan je tegenwoordig ook bij de Albert Heij, Etos of Holland en Barret kopen. Online bij veel webshops is het ook te bestellen. Wel kan je hier vaak maar in kleine zakjes bestellen. Bij Koro bestel je een zak van 500 gram wat ideaal is! Je kan met agar agar heel veel lekkers maken zoals Jello, snoepjes, Panna Cotta en kwarktaart.

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de agar agar in een pannetje en zet deze op laag vuur.

Breng het rustig aan de kook en voeg dan de agar agar toe. Zorgt dat je dit er goed doorheen meng zodat er geen klontjes ontstaan.

Giet daarna het mengsel in leuke vormpjes. Deze kan je halen bij de Xenos, Action of kringloop.

Laat dit volledig afkoelen en daarna kan je de snoepjes er voorzichtig uithalen.

En klaar zijn je heerlijke gezonde fruitsnoepjes.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s