Food

CBD olie, ken jij het al?

De laatste tijd zie ik het steeds meer voorbij komen, CBD olie. Laatst raadde iemand via Instagram mij aan om CBD olie te gaan gebruiken. Maar wat is dat eigenlijk? Waarvoor gebruik je het en hoe gebruik je het? Het leek mij eens interessant om daar wat meer informatie over te gaan zoeken. Ik ben research gaan doen op het internet en er kwamen zoveel sites te voorschijn met informatie over CBD olie. Hieruit blijk maar weer hoe populair het is, maar waarom is het zo populair? Dat vertel ik je in deze blog.

Wat is CBD olie?

CBD is de afkorting van Cannabidiol. Misschien weten sommige van jullie dit ook, maar Cannabidiol is een belangrijk ingrediënt van cannabis. Is CBD olie dan een soort van drugs en illegaal? Nee, gelukkig niet. CBD is een van de 60 stoffen in cannabis die behoren tot de groep cannabinoïden. Van deze groep cannabinoïden zijn THC en CBD in de hoogste concentraties aanwezig en zijn daarom het meest erkend en bestudeerd. De CBD en THC gehaltes variëren per plant. Hennepplanten bevatten vaak meer THC dan CBD. Daarom wordt CBD nu vooral geproduceerd vanuit industriële hennep. Deze hennep bevat weinig tot geen THC. De meeste mensen kennen het ingrediënt THC in hennep, hier word je namelijk high van. Maar in tegenstelling tot de THC, word je van CBD niet high. Dit komt doordat CBD op andere delen van het lichaam werkt. Omdat de industriële hennep weinig tot geen THC bevat, is de kweek helemaal legaal. CBD olie bevat ook nauwelijks THC. Je hebt een ‘gewone’ en ‘pure’ CBD olie. Het verschil tussen ‘gewone of pure’ CBD olie en Raw CBD olie uit CO2 zit hem in de extractiemethode. Als je hier meer uitleg over wil, raad ik je aan om naar de site van Hennepolie.nl te gaan.

CBD olie is een volledig plantaardig en natuurlijk product. Het wordt merendeels verkocht in de vorm olie of capsules. De dosering ervan staat gelukkig altijd in de gebruiksaanwijzing. Er wordt ook aangeraden om met een kleinere dosering te starten wanneer je het voor het eerst gebruik. Wanneer je nog geen verschil merkt, kan je de dosering verhogen of overstappen naar een CBD olie met een hoger CBD gehalte.

Wat is de werking van CBD olie?

Na deze informatie wil je natuurlijk ook graag de werking van CBD olie weten. Het meeste wat ik lees, is dat CBD een natuurlijke pijnstiller is en het voor meerdere dingen een positieve werking heeft. Hieronder noem ik er een aantal

  • Zenuw beschermende en pijnstillende eigenschappen
  • Ontstekingsremmende werking op gewrichten
  • Ondersteuning bij spierontspanning
  • Draagt bij aan het herstel van beschadigde cellen
  • Antidepressieve en anti-psychotische eigenschappen
  • Anti-epileptische eigenschappen

Ook lees ik dat CBD invloed heeft op de slaapcyclus. CBD beïnvloed de dopamine niveaus. CBD olie helpt bij het beter en meer ontspannen in slaap komen en ook dieper doorslapen. Ze zijn hierdoor beter uitgerust en geestelijk fitter.

CBD olie gebruiken, ja of nee?

Nu zal iedereen een ander idee krijgen over de werking van CBD olie. De één zal het onzin vinden en de andere zal er enthousiast over worden. Ik heb ook veel reviews doorgelezen en ik heb op mijn Instagram gevraagd of andere ervaring hebben met CBD olie. Hieruit bleek dat er toch wel erg veel mensen een positieve ervaring met CBD olie hebben.

Dit is voor mij een reden om ook eens na te denken om CBD olie te gaan gebruiken. Het zou voor mij kunnen helpen in het beter slapen en misschien helpt het ook voor afname van de depressieve gedachtes.

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden over CBD olie na het lezen van deze blog? En lijkt het jou ook interessant om CBD olie te gaan proberen? Via deze link kan je CBD olie kopen die voor mij het hoogst uit de cijfers komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s