Food·Recepten

Smoothie bowl met tropisch fruit

Zodra de zon begint te schijnen krijg ik gelijk weer zin in heerlijke smoothie bowls vol fruit. In de zomer is het fruit het lekkerst vooral het tropische fruit. Ook is het fruit vaak goedkoper in de zomer. Daar maak ik als echte koopjesjager natuurlijk gebruik van. Ik sla vaak veel fruit in en verdeel het in portiezakjes voor in de vriezer. Zo kan ik langer genieten van het heerlijke fruit en het is ideaal om smoothie bowls mee te maken. Zo ook deze heerlijke tropische smoothie bowl.

Deze smoothie bowl eet ik heerlijk als snack in het zonnetje. Je kan er ook nog havermout aan toevoegen of aftoppen met muesli en dan heb je een lekker fruitig, zomers ontbijt.

De smoothie bowl serveer ik in een super leuke schaal die ik bij Koro.nl heb besteld. Ik ben er helemaal verliefd op! Wil je nou ook zo’n super leuke schaal? Met de code TIFFANY ontvang je 5% korting op je bestelling bij Koro. Binnenkort komt er ook nog een blog online waarin ik mijn favorieten van Koro.nl met jullie deel.

Ingrediënten

  • 100 gram bevroren mango
  • 100 gram bevroren ananas
  • 150 ml yoghurt

Bereiding

Doe het fruit in de blender en crush dit tot gepulverd ijs. Voeg daarna de yoghurt toe. Ik weet niet helemaal precies hoeveel yoghurt ik heb gebruikt, omdat ik tegenwoordig alles op gevoel doe, maar er zal rond de 150 ml zijn. Blend dit tot er een lekkere dikke substantie ontstaat.

Je kan er eventueel wat suiker, honing of zoetstof aan toevoegen als je alleen fruit met yoghurt niet zoet genoeg vindt. Zelf vind het het juist heerlijk zonder extra zoetstof.

En dan is je heerlijke smoothie bowl klaar. Je kan het ook nog even een uurtje in de vriezer zetten, dan krijg je tropisch yoghurtijs.

Natuurlijk kan je ook ander fruit kiezen om een heerlijke smoothie bowl mee te maken. Rood fruit is bij mij ook een favoriet. Voor welk fruit zou jij gaan? Laat het hieronder achter in de reacties.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s