Food·Recepten

Chocolate chip cookies

Als je mij zou vragen wat ik de lekkerste koekjes vindt, dan zijn het toch echt wel de heerlijke grote chocolate chip cookies. Ik heb ze wel eens versgebakken van de subway gehad, toen ik daar nog werkte. Heerlijk als ze net uit de oven komen en de chocolade nog iets zacht is. Maar ook een dag later zijn ze om te smullen. Knapperig van buiten en een beetje chewy vanbinnen. Natuurlijk ook rijk gevuld met chocolade. Het is eigenlijk een schande dat ik dit recept nog niet op mijn blog heb gedeeld. Dus hierbij eindelijk het recept voor een heerlijke schaal chocolate chip cookies.

Dit recept is ook ideaal om mee te variëren. Zo kan je een deel van de chocolade ook vervangen voor noten, cranberry’s, of rozijnen.

Ingrediënten (30-35 koeken)

  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 120 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 300 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • 250 gram pure chocolade (je kan ook andere soort chocolade kiezen)

Bereiding

De de boter, suiker, basterdsuiker, vanillesuiker, zout in een kom en kneed dit met je hand. Voeg daarna het ei toe. Voeg dan de bloem en baking soda toe en kneed dit tot een plakkend deeg. Kneed als laatste de grof gehakte chocolade erdoor en maak van het deeg daarna een lange dikke slang. Verpak deze in plasticfolie en leg deze voor minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Wanneer het deeg lang genoeg gerust heeft kan je er koekjes van snijden. Omdat je het in een lange dikke rol heb laten rusten, kan je er gemakkelijk ronde plakjes vanaf snijden. Maak de plakjes ongeveer 2 cm dik en leg deze op de bakplaat. De koekjes lopen wat uit tijdens het bakken, zorg dus voor voldoende tussenruimte op de bakplaat. Dit ging bij mij de eerste keer mis en had ik een mega koek. (Ook heerlijk, maar niet ideaal natuurlijk)

Bak de koeken voor ongeveer 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven. Zodra je ze uit de oven haalt zijn ze eerst nog zacht, maar na het afkoelen worden ze knapperig van buiten en zijn ze chewy vanbinnen.

Wil je nou niet zoveel koeken in één keer bakken? Halveer dan het recept. Of maak wel het deeg volgens dit recept en bewaar het in de koelkast of vriezer.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s