Food·Recepten

Smoothie bowl

De zon komt weer steeds vaker te voorschijn en de temperatuur loopt weer langzaam op. Heerlijk, de lente is weer begonnen en dat betekend dat ik de blender er weer wat vaker bij ga pakken om heerlijke smoothies en smoothie bowls te maken. Natuurlijk kan je dit ook gewoon in de winter maken, maar ik maak mijn smoothie bowl met bevroren ingrediënten en dat is mij wat te koud voor in de winter.

Vandaag deel ik mijn recept voor een proteïne smoothie bowl. Heerlijk als ontbijt of lunch, maar ook voor een goede vullende snack! Ik vind dit een ideale snack om te nemen als ik trek heb of als ik een stuk heb gewandeld. Het vult goed en bevat lekker veel eiwitten.

Ingrediënten

  • 25 gram Micellair Caseïne van Body&fit
  • 2 gram xanthaangom (kan je weglaten)
  • 100 gram diepvries pompoen
  • 100 gram diepvriesfruit (ik heb ananas en perzik gebruikt)
  • 150 ml melk
  • Evt zoetstof (ik raad die van Greensweetstevia aan)

Een sterke blender, of veel geduld.

Bereiding

Crush het fruit en de pompoen in de blender of een keukenmachine. Heb je niet zo’n sterke blender net als ik? Doe er dan al een scheut van de melk bij, hierdoor lukt het de blender om het fruit en de pompoen beter te crushen.

Wanneer het allemaal goed gecrusht is, doe je het in een grote schaal. Voeg de rest van de melk, het eiwitpoeder, de xanthaangom en evt. wat zoetstof toe en mix alles nog ongeveer 5 minuten met een elektrische handmixer zodat het nog lekker fluffy wordt.

Serveer het met wat muesli of gepofte spelt zoals ik heb gedaan. Dat is trouwens echt super lekker. Niet alleen voor je smoothie bowl maar ook heerlijk voor door de yoghurt.

Deze heb ik van Koro en met de code TIFFANY ontvangen jullie 5% korting op je bestelling bij Koro

En klaar is je smoothie bowl. Een bak vol vitamientjes en eiwitten en het vult als een malle.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s