Food

Moonpops Popcorn #Review

Laatst kreeg ik een heel leuk pakketje binnen, namelijk een pakket met drie zakken popcorn van Moonpops. Voor de mensen die mij op Instagram volgen weten dat ik dol ben op popcorn. Dit pakketje was dan ook meer dan welkom en ik moet bekennen dat de zakken erg snel leeg waren…

Het leek mij leuk om deze te reviewen voor jullie en mijn eerlijke mening erover te vertellen. Ik word niet betaald of gesponsord en zal altijd mijn eerlijke mening met jullie delen.

Moonpop is nieuw merk in Nederland. Zelf had ik het al wel een keer voorbij zien komen in België, maar nu voor het eerst in Nederland. De popcorn is biologisch, glutenvrij, veganistisch, natuurlijk, gemaakt met kokosolie, een bron van vezels, lactosevrij, GMO vrij, BPA vrij en vrij van dierproeven. Nou dat klinkt allemaal heel goed!

Het is een gezonder alternatief dan de traditionele popcorn, omdat deze popcorn in kokosolie wordt gebakken en de traditionele wordt in olie gebakken. Het is dus een gezonde snack geschikt voor iedereen.

Er zaten drie verschillende smaken in de doos. Sailors Sea Salt, Lovely Sweet ’n Salt en Farmers Paprika. De namen zijn in ieder geval erg leuk en origineel bedacht.

Sailors Sea Salt

We beginnen met de meest voor de hand liggende smaak, namelijk de zoute popcorn. Zoute popcorn is sowieso al een favoriet bij mij. Mij zal je ook niet vaak zoete popcorn zien eten.

De ingrediëntenlijst van deze popcorn is lekker laag, daar word ik heel vrolijk van. De popcorn bestaat alleen uit mais, kokosolie en zeezout. Niks om aan te merken. Ook zijn de voedingswaarden helemaal goed.

De smaak

De smaak van de popcorn is zoals ik had verwacht. Een lekkere zoute popcorn die niet te zout is. Vaak als je zoute popcorn in de supermarkt koop, is die erg zout en vettig. Dat heb je bij deze popcorn niet.

Lovely Sweet ’n Salt

De volgende is de Sweet ’n Salty. Hier ben ik het minst nieuwsgierigst naar, omdat ik niet zo van zoete popcorn houd. Vaak is zoute popcorn zo ziet dat ik na twee stukjes alweer genoeg heb.

Ook hier is de ingrediëntenlijst weer lekker klein. Mais, Rietsuiker, kokosolie en zeezout. Rietsuiker is een beter alternatief dan gewone suiker, maar suiker blijft suiker. Qua voedingswaarde niet heel anders dan de zoute variant, behalve dat er in deze suiker zit.

De smaak

Zoals ik al had verwacht is dit niet echt een favoriet bij mij. De combinatie van zoet en zout in een zak is niet voor mij weg gelegd. Dit is vooral persoonlijk. Als je zelf wel van deze combinatie houdt, zal je deze popcorn wel lekker vinden. Ze hebben er namelijk wel voor gezorgd dat het niet te zoet is en niet te zout. Het is een mooie middenweg geworden.

Farmers Paprika

En last but not least de Paprika smaak. De smaak waar ik het meest nieuwsgierig naar was, omdat ik nog niet eerder zo’n smaak heb gezien in de supermarkt.

De ingrediëntenlijst is van deze smaak ook iets langer, maar dat komt omdat er verschillende kruiden in zitten. Naast mais en kokosolie zit er ook rietsuiker, BBQ-poeder (maismeel, zout, paprika, ui, knoflook, gember, gistextract, gerookt zout, peper, komijn, zonnebloemolie, cayennepeper) paprika en zeezout in.

Ook niet hele schokkende ingrediënten, alleen vind ik het wel jammer dat ze er rietsuiker in hebben gestopt, dit is helemaal niet nodig. De voedingswaarde zijn net zoals de andere twee varianten netjes.

De smaak

De smaak van de popcorn is erg lekker. Maar wat ik hierboven al noemde, de rietsuiker hadden ze er niet in moeten doen. Door de rietsuiker krijg je een zoete ondertoon aan de popcorn en dat vind ik erg jammer. Zelf ben ik namelijk meer van het hartige.

Ondanks dat is dit wel mijn favoriet van de drie smaken, omdat die voor de rest goed smaak en een keer iets heel anders is dan de normale zoete of zoute popcorn.

Conclusie

Al met al heeft Moonpop het erg goed gedaan. Ze hebben een gezonde snack gecreëerd, met voor ieder wat wils. De Sailor Sea salt en de Farmers Paprika zal ik zeker vaker kopen.

Moonpop is te verkrijgen bij Ekoplaza, diverse zelfstandige supermarkten, Body & Fit, Supspace, The Leann en de Glutenvrijwebshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s