Food·Recepten

Recept: Vegan carrotcake

Laatst kreeg ik van Plent een pakketje binnen met Vegan proteïne poeder. Zoals jullie weten gebruik ik graag proteïne poeder in mijn baksels, dit geeft gelijk een zoetere smaak en het geeft je baksel extra eiwitten.

Nou kreeg ik Vegan proteïne van Plantforce binnen in de smaken chocolade, aardbei, naturel en vanille. Hiervan is eerder al een review van online gekomen. Hierin vertel ik wat ik van de protein poeder vindt en of deze protein poeder net zo goed is als niet vegan protein poeder.

Ingrediënten

 • 40 gram Vanille Plantforce vegan Proteïne poeder
 • 80 gram wortel
 • 100 gram appelmoes (ongezoet)
 • 20 gram kokosmeel (body en fitshop)
 • 40 gram havermeel (ander meel kan ook, maar geen extra kokosmeel)
 • 1 El kaneel
 • 7 gram bakpoeder
 • 30 gram Sweet Kaneel van Greensweetstevia
 • 5 gram psylliumvezels
 • 5 gram tarwezemelen
 • 100 tot 150 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 kleine appel

Bereiding
Rasp de wortel en meng dit met de andere ingrediënten. Behalve de appel en de amandelmelk. Daarna ga je de amandelmelk toevoegen tot het de substantie krijgt van een cakebeslag, maar zorg dat het niet te dun wordt.

Als laatste voeg je de stukjes appel erdoor en dan gaat het beslag in de cakevorm. De cake gaat in totaal voor 55 minuten in de oven. Halverwege heb ik er folie overheen gedaan. Als je dit niet doet, wordt de cake erg donker van de bovenkant.

En klaar is je heerlijke gezonde Vegan carrotcake.

TIP: laat de cake eerst goed afkoelen. Dot heb ik dus niet gedaan en daardoor viel de cake wat uit elkaar toen ik de cake uit de vorm haalde. Tja, geduld heb ik nooit gehad..

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s