Food·Recepten

Zelf popcorn maken

Popcorn, ik ben er dol op. Bijna dagelijks eet ik wel een bakje popcorn, lekker met een filmpje erbij. Nou zul je denken, dat is toch helemaal niet gezond om dat dagelijks te eten. Nou eigenlijk wel, zolang je het maar zelf maakt. In kant-en-klare popcorn zitten vaak verschillende toevoegingen en suiker, dit is natuurlijk niet gezond. Maar als je zelf je eigen popcorn maak kan je zelf bepalen wat je eraan toevoegt.

En wist je dat je heel gemakkelijk zelf popcorn kan maken? Zonder gasfornuis. Ik maak namelijk de popcorn gewoon in de magnetron. En nee, niet die magnetron-popcorn uit de winkel, want hier zit ook vaak van alles aan toegevoegd.

Ingrediënten

 • Popcornmais (vind je in elke supermarkt)
 • Glazen magnetronschaal
 • Magnetron
 • Olijfolie spray
 • Toppings naar wens

Zoet

 • Chocoladesaus
 • Suiker
 • Bruine suiker
 • Kaneelsuiker
 • Vanillesuiker
 • Maple syrup
 • Jam
 • Vruchtensaus
 • Caramel

Zout

 • Zout
 • Paprikapoeder
 • Kaaspoeder
 • Bbq kruiden
 • Mexicaanse kruiden
 • Parmezaanse kaas
 • Chilipoeder
 • Knoflookpoeder
 • Edelgist (vegan en geeft een lekkere kaassmaak)

Bereiding

Doe de popcornmais in een ovenschaal met deksel . zet deze in de magnetron en laat de magnetron zijn werk doen. Laat de magnetron niet te lang draaien, want de popcorn kan dan verbranden. Haal ondertussen een keer de gepofte popcorn alvast uit de magnetronschaal.

Daarna doe je alles in een schaal en kan je het op smaak brengen naar eigen wens. Hierboven heb ik een aantal opties voor jullie opschreven. Om de kruiden beter te laten plakken op de popcorn kan je de popcorn ligt in sprayen met olijfolie. Tegenwoordig kan je zo’n olijfolie spray in de meeste supermarkten kopen.

En dan is het tijd voor een filmpje, beentje omhoog en lekker genieten van je zelfgemaakte popcorn. Gezond en lekker!

Maak jij wel eens zelf popcorn? Of ga je dat vanaf nu ook doen? Laat het mij weten, ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Veel snackplezier!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s