Food

Review: Plantforce Synergy

Een tijdje terug kreeg ik van Plent een berichtje of ik de Plantforce Synergy protein wilde uitproberen.

Eerlijk gezegd wist ik niet wat het was. Ik wist wel dat het iets van eiwit was, maar wat wad er dan zo bijzonder aan, dat ik het zou moeten uitproberen? Daar kreeg ik al snel genoeg antwoord op, want het is vegan eiwitpoeder. Ja, je leest het goed, Vegan eiwitpoeder.

Natuurlijk was ik daar benieuwd naar. Ik gebruik dagelijks eiwitpoeder in mijn baksels en door mijn kwark en yoghurt, maar ik had nog nooit Vegan eiwitpoeder gebruikt.

Allereerst, wat is Vegan?

Even in het kort. Als je vegan bent, of eerder gezegd, als je vegan leeft. Dan eet en drink je helemaal niks wat afkomstig is van dieren. Ook dragen sommige vegans geen kleding dat van dieren afkomstig is.

Wat mag je dan allemaal niet?

 • Zuivelproducten
 • Vis
 • Vlees
 • Kaas
 • Honing
 • Gelatine

Eiwitpoeder is van nature nooit vegan en daarom was ik wel heel nieuwsgierig hoe deze eiwitpoeder wel Vegan kan zijn.

Plantforce Synergy protein

Plent was zo vriendelijk om ook gelijk meerdere smaakjes mee te sturen, altijd lekker! Ik kreeg de naturel, vanille, strawberry en chocolade. Van die chocolade zelfs een grotere verpakking en laat chocolade nou mijn favoriete smaak zijn. Happy me! Naja dat hoop ik natuurlijk, want ik had het nog niet geproefd.

Natuurlijk wilde ik eerst weten wat de ingrediënten waren, want ik kon nog niet echt geloven dat eiwitpoeder Vegan kon zijn.

Ingrediëntenimg_20190708_1159024308164684162845836.jpg

 • Erwten proteïne
 • Biologische bruine rijst proteïne
 • Biologische hennep proteïne
 • Magere biologische cacaopoeder
 • Verdikkingsmiddel (xanthaangom)
 • Natuurlijke aroma
 • Zoetstof (steviolglycosiden)

Oke, ze hebben gelijk, 100% vegan. Maar bevat het dan ook net zoveel eiwitten als andere, niet vegan Proteïne poeders?

Vergelijking

Plantforce Synergy protein

Per 100 gram

 • 366 kcal
 • 6,6 gram vet (waarvan 2,2 gram verzadigde vetzuren)
 • 5,9 gram koolhydraten (waarvan 2,8 gram suiker)
 • 8 gram vezels
 • 66 gram eiwit
 • 1,9 gram zout

Niet vegan Whey (ik heb een vaak gekochte whey genomen van een bekende webwinkel)

 • 397 kcal
 • 5,7 gram vet (waarvan 2 gram verzadigde vetzuren)
 • 7,4 gram koolhydraten ( waarvan 5 gram suiker)
 • 1,7 gram vezels
 • 78,2 gram eiwit
 • 0,46 gram zout

Oke, in de niet vegan whey zit wel 12,2 gram eiwit per 100 gram meer. maar als je kijk op basis van 20 gram whey, is dat maar ongeveer 2,4 gram. Dit is maar een klein onmerkbaar verschil. Ook valt me op adat er in de vegan variant minder suiker in zit en een aardig wat meer vezels. Dat vind ik een groot pluspunt.

De smaak

Eiwitpoeder gebruik ik niet om shakes te maken, daar hou ik niet van. Wel heb ik even getest of deze Vegan protein poeder geschikt is om een shake van te maken. Ik heb namelijk wel eens proteïne poeders gehad die niet volledig oplossen in water/melk en dat er van die vieze poeder klontjes in blijven zitten. En dat wil je niet in je shake.

img_20190729_141206_3397982380551808238401.jpg

Gelukkig was dat bij deze niet zo. Ik heb de poeder met 250-300 ml ongezoete amandelmelk gemengd, even geschud en de poeder was volledig opgelost. Heel fijn! Ook de smaak was goed. Niet bijzonder, maar wel gewoon lekker.

Daarna heb ik de vegan proteïne poeder door mijn bakje kwark gedaan, wat ik elke avond doe met de niet vegan proteïne poeder. Hierbij merk ik geen verschil tussen de Vegan en de niet vegan variant. Dat is een goed teken.

Maar nu de belangrijkste test. Kan je gewone proteïne poeder vervangen voor Vegan proteïne poeder in baksel.

Dit is voor mij natuurlijk de belangrijkste test, want ik gebruik mijn proteïne poeders het meest in mijn baksel.

Ik maak regelmatig een mini chocolade taartje als snack. Recept heb ik hiervan niet zelf bedacht, maar is van Lot Beukers. Omdat er in dit taartje ook eiwitpoeder gaat, was dit mijn eerste test om te kijken of Vegan proteïne poeder dezelfde werking heeft. En ja hoor, het taartje kwam goed gelukt de oven uit en smaakte net zo lekker.

Daarna ging ik natuurlijk aan de slag met eigen recepten. Een vegan carrot-appelcake, een vegan chocoladecake en een lactosevrije brownie bites. Alle drie de baksel waren erg lekker en ook binnen no-time op.

De recepten hiervan komen binnenkort online

Conclusie

De Plantforce Synergy proteïne poeder is een hele goede vervanger voor gewone eiwitpoeder. Ook voor als je niet vegan ben. Deze proteïne poeder is ook geschikt voor lactosevrije mensen. Zelf heb ik gemerkt dat ik met deze proteïne poeder minder last heb van mijn pds dan met niet vegan eiwitpoeder. Dit kan komen doordat het lactosevrij is en omdat er meer vezels in zitten, wat goed is voor de darmen.

Wil je meer weten over deze Vegan proteïne poeder? Ga dan naar de site van Plent.

 

 

 

Een gedachte over “Review: Plantforce Synergy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s