Food·Recepten

Recept: Peren kwarktaart

Wanneer je in de Betuwe woont, kom je om in de lekkere peren en appels rond deze tijd. Vooral als je een broer heb die werkt bij een fruitbedrijf en je ineens verrast met een zak peren. Met die peren moet natuurlijk is lekkers gemaakt worden. Dit keer heb ik een peren kwarktaart gemaakt, Dit had ik nog niet eerder voorbij zien komen, en daarom leek het mij leuk om ermee aan de slag te gaan. Deze kwarktaart heeft een heerlijke zoete cakebodem met een vleugje chocolade en kaneel. Daarop een heerlijke kwarklaag met stukjes peer en natuurlijk kaneel. Een herfstige kwarktaart is het geworden.

Hoe je deze lekkere en gezonde perenkwarktaart maakt, lees je hieronder in het recept.

img_20190919_1638016205067269801674084.jpg

Ingrediënten (voor een 16 cm taartvorm en een 12 cm taartvorm)

Voor de bodem

 • 125 gram Cannellinibonen
 • 1 eiwit
 • 15 gram Boekweitmeel (heb je dit niet, vervang het door havermeel, speltmeel, tarwemeel, volkorenmeel etc)
 • 10 gram Sweet chocolade van Greensweetstevia
 • 1/2 tl bakpoeder
 • scheutje melk of water
 • flinke snuf kaneel
 • snufje zout

Voor de kwarklaag

 • 400 gram kwark
 • 4 gelatineblaadjes
 • 2 peren
 • 15 gram Sweet Kaneel van Greensweetstevia
 • Snuf kaneel

Heb je geen sweet chocolade en sweet kaneel in huis? Dan kan je dit ook vervangen. De sweet chocolade vervang je door 20 gram suiker en een beetje cacao. (cacao kan je weglaten) De sweet kaneel kan je vervangen door 30 gram suiker en extra kaneel.

Bereidingimg_20190919_1638138241885421648705179.jpg

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je de cake gemakkelijk uit de vorm kunt tillen.

Maal de cannellinibonen samen met het eiwit een een scheutje melk fijn in de keukenmachine. Zorg dat het een egaal en glad beslag wordt zonder vliesjes van de bonen er nog in. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Giet het beslag in de cakevorm en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Zodra de cake klaar is laat je deze volledig afkoelen. Ondertussen kan je nu aan de slag met de kwarklaag. Week de gelatineblaadjes in een bak water.

Doe ongeveer 50 gram van de kwark met de in stukjes gesneden peer in een pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. (Hier kan je eventueel ook wat citroensap aan toevoegen) Wanneer het kookt haal je het pannetje van het vuur en doe je de geweekte gelatineblaadjes erdoor. Zorg dat de gelatine volledig er in oplos en doe daarna de rest van de kwark en zoetstof erbij. Giet dit mengsel over je cakebodem en zet het voor ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.

En klaar is je snelle en gezonde kwarktaart!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel bakplezier!

 

 

 

 

Een gedachte over “Recept: Peren kwarktaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s