Food·Recepten

Recept: Gezonde kwarktaart

Jullie hebben hem vast al wel op Instagram of Facebook voorbij zien komen. De gezonde kwarktaart. 29 Juni was ik jarig en daarvoor had ik deze heerlijke taart gemaakt. Het was een hele zomerse dag, dus daar past een stuk kwarktaart perfect bij. De taart is door iedereen die hem heeft geproefd goedgekeurd, dus het recept ga ik vandaag ook met jullie delen.

Vorig jaar had ik ook een gezonde kwarktaart gemaakt op mijn verjaardag. Toen had ik het recept van @healthyfitjo gemaakt : http://healthyfitjo.nl/recept/mango-kwarktaart/ Deze viel al heel goed in de smaak, maar ik vond hem nog niet helemaal naar mijn wens, daarom heb ik het recept aangepast. En dat is goed gelukt, want de kwarttaart was hier zo op.

dav

Ingrediënten
Bodem

 • 250 gram cannellini bonen (al uitgelekt)
 • 30 gram chocolade eiwitpoeder
 • 1 eetlepel kaneel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eiwitten

Kwarklaag

 • 600 gram magere Franse kwark
 • 30 gram vanille eiwitpoeder
 • 6 gelatineblaadjes
 • 30 gram Greensweet erytrhitol (Dit is een zoetstof, hierdoor wordt de kwark laag wat zoeter)
 • 125 gram blauwe bessen
 • 250 gram frambozen
 • Stevia druppels in de smaak Framboos van Greensweetstevia
 • Heb je geen eiwitpoeder, gebruik dan havermeel, volkorenmeel of een ander meel gemengd met cacao voor de bodem. Hou dan 50/50 aan, helft meel en de helft cacao. Als je dit doet heb je wel suiker of een zoetstof nodig om de bodem zoeter te maken.
 • Voor de kwarklaag kan je de eiwitpoeder vervangen door suiker/zoetstof met limonade.
 • Of je kan ipv. magere Franse kwark een kwark gebruiken met een smaakje, dan heb je geen eiwitpoeder, zoetstof of limonade over. Optimel heeft een assortiment voor heerlijke smaken kwark die je ook kan gebruiken.
 • Greensweet erythritol kan je natuurlijk ook vervangen door een ander product wat de kwarklaag zoeter maakt.

Hoe maak je de taart

Verwarm de oven voor om 175 graden

mde

Spoel de uitgelekte cannellini bonen goed af en laat ze goed uitlekken. Dan doe je deze in de keukenmachine samen met de eiwitten. Mix dit zolang totdat er een glad beslag bestaat. Zorg dat er geen stukjes en vliesje bonen meer in te zien zijn, want dat is niet lekker in de taart.

Dan doe je de rest van de ingrediënten voor de bodem erbij en mix dit, totdat het goed gemengd is. Daarna verdeel je dit over je taartvorm en zet hem in de oven voor 30 minuten. Als deze klaar is haal je hem eruit en laat je hem helemaal afkoelen.

Nu is het tijd om de kwarklaag te maken. Doe de gelatine blaadjes in een bakje met water, zodat deze even kunnen weken.

dav

Snij dan de helft van het bakje frambozen en de helft van het bakje bosbessen in kleine stukjes en doe deze in een pannetje met ongeveer 3 eetlepels water. Zet dit op het vuur en blijf erin roeren. Zorg dat het meeste water verdampt is en dan kan je de gelatine eraan toevoegen. Voeg de gelatineblaadjes 1 voor 1 toe en zorg dat je ze eerst goed uitknijpt voordat je ze toevoegt. De gelatine blaadjes lossen door de warmte vanzelf op.

Doe in een bak de kwark, erythritol, limonade en het eiwitpoeder en meng dit tot een glad geheel. Als alle gelatine goed in opgelost, kan je dit mengsel door het kwarkmengsel doen.

img_20180629_142406.jpg

Als de taartbodem goed is afgekoeld, dan kan je de kwarklaag erover gieten. De taart laat je dan voor ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast opstijven en daarna kan je de taart versieren met het overgebleven fruit.

En de taart is klaar om gegeten te worden. Laat het mij weten als je deze taart ook heb gemaakt, eet smakelijk!

Groetjes Tiffany

5 gedachten over “Recept: Gezonde kwarktaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s