persoonlijk

Terugblik op 2018 Deel 1

De laatste maand van 2018 is alweer begonnen, we zitten zelfs al bijna op de helft! Voor mij is het daarom ook een tijd om terug te kijken. Terug te kijken naar wat ik allemaal heb gedaan dit jaar. Te kijken naar de leuke dingen en ja ook de minder leuke dingen van afgelopen jaar.

Januari

Deze maand was voor mij een maand waarin veel is veranderd. In januari begon ik namelijk met de BBL opleiding kok. Dit betekende ook dat ik gelijk 4 dagen per week aan de slag ging in een restaurant, als leerling kok. Om een restaurant te vinden heeft veel

IMG_5915

druk gegeven. Voor de kerst had ik namelijk al een restaurant gevonden waar ik zou beginnen, helaas kreeg ik net voordat ik moest beginnen in januari te horen dat het niet door ging. Helemaal neergeslagen moest ik met heel veel spoed opzoek naar een ander restaurant en dit ging niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk had ik ergens om 17 uur nog een gesprek en met grote opluchting kon ik de volgende dag al beginnen.

Ook ben ik deze maand gestart met mijn blog en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. De maand ging snel voorbij. Was druk met alle veranderingen. Elke week 4 lange dagen werken in de keuken en daarnaast 1 dag school en al het huiswerk. Het duurde even voordat ik mijn ritme erin kon vinden, maar dat is gelukkig ook gelukt.

Februari

Deze maand ging eigenlijk net zoals januari. Druk met werk, school en mijn blog. Om het nog even iets drukker te maken voor mijzelf, heb ik de kans aangenomen om mijn opleiding even in een half jaar te gaan doen. Normaal duurt deze opleiding 2 jaar en een aantal mensen kunnen het versneld doen in 1 jaar.

Ik kwam echter pas halverwege het jaar binnenstromen, waardoor ik niet had verwacht dat ik nog met die versnelde groep mee mocht doen. Dit vooral omdat ik totaal geen ervaring had in de keuken. Toch zag de leraar iets van potentie in mij ofzo, want hij gaf mij de kans om het gewoon in een half jaar te doen. Ik ben altijd wel iemand die graag extra druk op zichzelf legt en de lat altijd iets hoger probeert te leggen. Dus dat hebben we ook gedaan. Ook heb ik eind februari een andere auto gekocht, een mooie rode Citroën C1, waar ik nog steeds dagelijks in rij.

Maart

In maart was ik vooral ook weer druk met school, werken en mijn blog. Weinig tijd had ik over voor andere dingen, omdat ik heel graag mijn opleiding in een half jaar wilde afronden. Deze maand heb ik wel samen met mijn moeder onze vakantie geboekt. We gaan weer lekker terug naar Pineda de Mar in Spanje met Solmar Tours, naar ons vaste hotelletje Merce.

 

 

April

Mijn eerste oester op en die was super lekker! Ook konden we deze maand weer beginnen met de moestuin. De eerste plantjes konden gepoot worden en een aantal planten bleven nog in de mini-broeikastje staan. Ik word altijd zo vrolijk van mijn eigen moestuintje, altijd leuk om te zien hoe iets groeit en daarna lekker te kunnen eten.

screenshot_20181207-1505527127099420495049520.jpg

Ook heb ik deze maand voor het eerst eens iets gekocht, wat ik eigenlijk al langer nodig

had. Namelijk goede schoenen. Voor sommige klinkt dit misschien heel gek, maar voor mij is het een hele stap om aardig wat geld uit te geven voor kleding en schoenen.

Mei

De eerste zonnige dagen waren weer een feit. De uurtjes zon die ik kon pakken, pakte ik ook met alle plezier. Mijn moestuintje werd uitgebreid. Ook was ik heel druk op het werk om al mijn taken van mijn takenlijst te kunnen afstrepen en op school werden de eerste examens gemaakt.

screenshot_20181207-1507572964342217020160692.jpg

Ook gingen we eind mei naar Afferden in Limburg. Mijn broer en zijn vriendin stonden een weekend op de camping Klein Canada. Op deze camping hebben wij vroeger een aantal jaar een sta-caravan gehad. Elk weekend en elke vakantie was ik hier te vinden. Veel dingen hier meegemaakt, veel vrienden en vriendinnen hier gehad. Ook hier voor de eerste keer mijn arm gebroken (en ook gelijk zo gebroken, dat ze heb recht hebben moeten zetten, oeppss) Het was erg fijn om hier even terug te zijn, maar helaas was er zoveel veranderd, dat het niet meer voelde zoals vroeger.

Juni

Deze maand was DE maand. Deze maand had ik het praktijk examen van mijn opleiding. De gewone theorie examens en al die examen opdrachten had ik al ingeleverd en daar hoefde ik mij geen zorgen om te maken, maar praktijk is een heel ander verhaal. Ook was ik weer begonnen met hardlopen, dit vooral om even te ontstressen tussen al het werk en al het schoolwerk.

screenshot_20181207-1514402770278222648149957.jpg

20 juni was het dan zover, het praktijkexamen. Het examen begon om 8 uur in de ochtend en een paar uur laten kon ik al vertellen dat ik geslaagd was voor dit gedeelte. Super fijn en een hele grote opluchting, alleen nog 1 verslag inleveren en ik was klaar. Ook kreeg ik deze dag mijn nieuwe mobiel binnen, de Huawei p20 Lite. Altijd een leuk iets, als je 2 jaar lang met dezelfde mobiel heb gedaan.

screenshot_20181207-1517047664639117376189899.jpg

Owja, de maand werd ik ook nog 21 jaar. Bijna vergeten. Hiervoor had ik ook een heerlijke gezonde kwarktaart gemaakt, die terug te vinden is op mijn blog.

https://tiffskitchenblog.com/2018/07/08/recept-gezonde-kwarktaart/

screenshot_20181207-1517197795447589101899939.jpg

 

 

 

 

Dit was deel 1 van mijn terugblik, deel 2 komt zondag online.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s