Recepten

Recept Chocolade Cannellinibonen cake

IMG_2641.JPGTegenwoordig zie je het al heel vaak voorbij komen, bakken met bonen in plaats van meel. Ik ben zelf helemaal niet zo’n fan van bonen en eet ze bijna nooit, want ze zijn vaak erg droog. Daarom heet het eigenlijk heel lang geduurd, voordat ik daadwerkelijk eens iets met bonen ging maken. Ik heb veel recepten op internet gevonden en met behulp van deze recepten, heb ik mijn eigen receptje gemaakt. Ik heb er een kleine cake van gemaakt, omdat ik best wel bang was dat ik hem eigenlijk niet zo lekker zou gaan vinden. (uiteindelijk vond ik hem dus heerlijk en ga ik deze cake zeker vaker maken)

Voor mensen die niet zeker weten wat bonen precies zijn, het zijn uitgedroogde zaden die vol zitten met krachtige voedingsstoffen, zoals vezels, antioxidanten, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Ingrediënten (kleine cake)

  • 125 gram Cannellinibonen (uitgelekt)
  • 30 gram cacaopoeder
  • 25 gram kokosmeel
  • 30 gram chocolade whey (kan je vervangen door extra cacaopoeder en kokosmeel)
  • 50 ml melk (ik gebruikte halfvolle melk)
  • 50 ml water
  • 3 eiwitten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 40 gram Green Sugar (gebruikt die van Natural Sweet)
  • Snufje zout

Bereiding

IMG_2652Meng de eiwitten en Cannellinibonen in een blender tot een gladde massa. Voeg daarna de melk en het water toe en meng dit weer tot een gladde massa. Dan kunnen alle droge ingrediënten erbij.

Als dit allemaal goed gemengd is, doe je het in een kleine cake vorm. Bak de cake af voor ongeveer 35-40 minuten. Kijk altijd eerst even met een saté-prikker of die vanbinnen helemaal gaar is, voordat je hem eruit haalt.

en klaar is je gezonde en voedzame chocolade cake.

Tip: snijd de cake in plakjes en vries deze apart van elkaar in. (Zo heb je altijd een gezonde snack in huis)

Ga jij deze cake ook maken? Laat het mij weten! (tag mij op Instagram of Facebook)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s