Food·persoonlijk

Update

Zoals sommige misschien al gemerkt hadden, zit ik de laatste paar weken een beetje in de knoop met mijzelf. Ik zit weer helemaal vast in het tellen van mijn calorieën en het bijhouden van mijn macro’s. Ik heb geprobeerd om dit wat losser te gaan laten, maar de afgelopen weken/maanden is het weer helemaal terug gekomen. Het nam mijn hele leven over. Dit is niet goed en dat weet ik zelf ook heel goed. Daarom ga ik er vanaf NU verandering in brengen. Het is aan de ene kant heerlijk om alle controle te hebben, maar het zou ook fijn zijn als ik het ook wat meer los kan laten. Hoe ik dat ga doen dat vertel ik jullie in deze blog.IMG_2873.JPG

Afgelopen week zag ik de vlog van Jorellafit, waarin Estrella een aantal vragen beantwoorden over haar verleden. Estrella heeft namelijk ook een periode gehad dat ze te weinig at. Estrella (en Jorellafit) volg ik al een hele lange tijd op Instagram en YouTube, Estrella is echt een voorbeeld voor mij geworden. In die video gaf ze ook aan dat als je vragen had, dat je haar vrijblijvend mocht mailen.

Als jullie mij al een tijdje volgen, weten jullie dat ik nooit om hulp vraag. Tijdens mijn herstel heb ik ook geen hulp gehad. (behalve van mijn moeder natuurlijk, maar geen professionele hulp) Na heel lang nadenken en 20x mijn mail opnieuw te hebben getypt, heb ik Estrella uiteindelijk toch een mail gestuurd, met de vraag om hulp.

De volgende dag kreeg ik al gelijk antwoord, dit had ik niet verwacht. Ik begon toch al snel weer te twijfelen, maar heb toch doorgezet en weer teruggemaild. Estrella heeft me geholpen met het verdelen van mijn calorieën over de dag. Ze heeft mij laten inzien dat de hoeveelheid koolhydraten, vetten en eiwitten die ik nu eet, juist goed zijn. Dus daar ben ik heel blij mee. En het aller belangrijkste van alles, ze heeft me een aantal goede tips gegeven, hoe ik eraan kan gaan werken om te stoppen met calorieën tellen.

Estrella ik wil jou heel erg bedanken, dat je al mijn vragen heb willen beantwoorden, dat je de tijd voor mij heb genomen en dat je mij heb geholpen om een duidelijk plan te maken.

Hoe ik het nu ga aanpakken

Eerst moet ik weer een gezond voedingspatroon krijgen. (dat heb ik namelijk de afgelopen tijd aardig verslonst) De aantal calorieën met daarbij de macro’s die ik at, waren goed. Ik hoef dus niet te veranderen qua voedingsmiddelen. Alleen de keuze van de producten op bepaalde tijden is wel iets waar ik aan moet gaan werken. Wel is het belangrijk dat ik het wat meer over de dag ga verdelen, maar daarbij blijf ik wel een grote avondsnack eten en dat kon geen kwaad volgens Estrella. (als het maar niet weer zo’n mega snack was van 1200kcal) Ik hou qua voeding de 80/20 regel aan. Dus 80% gezond eten en 20% geniet momentjes (minder gezond eten).

Daarna ga ik aan de slag om langzaam aan het calorieën tellen los te gaan laten. Estrella heeft dit als volgt gedaan en dat ga ik ook proberen:

  • eerst houd je bijvoorbeeld alleen het avondeten niet meer bij voor 2 weken
  • dan de lunch ook niet meer
  • daarna je ontbijt ook niet meer
  • en uiteindelijk laat je de snacks ook los

Dit gaat natuurlijk niet allemaal binnen 1 keer. Het zal best een tijd gaan duren voordat ik er volledig vanaf ben, maar kleine stapjes zijn het beste om iets vol te houden.

Vinden jullie het leuk om hierover tussendoor een update te lezen? Laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

 

 

2 gedachten over “Update

  1. Wat goed dat je eraan wilt gaan werken en wat knap van je dat je om hulp hebt gevraagd, ik snap hoe lastig dat is, maar ik weet zeker dat het je gaat lukken! En het lijkt me super om updates te lezen❤️

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s