Recepten

Recept: Zalm met groente in teriyaki saus

Vis, iets wat ik graag eet. Vaak is het gewoon iets van pangasiusfilet, kabeljauw, surimi-sticks of tonijn uit blik, omdat dit gewoonweg niet zo duur is. Sinds ik als leerling-kok ben begonnen bij een restaurant, krijg ik ook andere dingen te eten. Daar geniet ik dan ook met volle teugen van. De eerste 3 weken zorgde één van de koks voor het avondeten, maar sinds afgelopen week is het vaak mijn taak om het personeelseten te bereiden. Helaas mag ik niet zelf kiezen, want anders had ik het wel geweten. Laatst nog ik voor het personeel zalm klaarmaken. Terwijl ik zelf nog nooit zelf zalm had gebakken, was het toch mijn taak om het nu zelf te doen. Met een paar aanwijzingen ging ik dus aan de slag en het resultaat was heerlijk. (al zeg ik het zelf) Daarom deel ik het recept met jullie.

Ingrediënten (4 personen)IMG_0985

  • 4 zalmmoten met huid
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 paprika
  • 1 bos ui
  • 100 gram witte kool
  • teriyaki saus
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

Snij de courgette, de paprika’s, de ui en de bos ui in kleine blokjes en rasp de witte kool. IMG_0986Zet ondertussen een pan met een goede laag olijfolie op het vuur en laat deze pan goed heet worden. Ondertussen kruid je de zalm met wat zout en peper.

Als de pan goed heet is leg je de zalmmoten erin. Leg de zalm eerst op de huid, zodat deze knapperig kan worden. Laat de zalm net zolang op de huid liggen totdat de huis goudbruin is van kleur. Daar hem dan om en laat hem nog 30 seconden in de pan. Haal de zalm er dan uit en laat deze rusten.

IMG_0989Verhit nu een pan met olijfolie en wok hierin de groente gaar. Doe de witte kool er pas later bij. Als alle groentes gaar zijn doe je de teriyaki saus erbij en breng je het geheel op smaak met peper en zout. IMG_0997

Doe de zalm nog even voor 2/3 minuten in de oven. Zorg wel dat de zalm vanbinnen rosé blijft.

 

 

Serveer hierbij wat jij lekker vindt. Alles kan erbij zoals rijst, noedels, patat of lekkere aardappeltjes uit de oven en klaar is je avondmaaltijd!

IMG_0998Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s