Recepten

Recept: Tonijnsteak, gekruide aardappeltje en salade

Ik ben een groot liefhebber van vis en ik leer ook steeds meer nieuwe soorten vis kennen. Terwijl ik vroeger alleen maar de pangasiusfilet, kibbeling, lekkerbek en tonijn uit blik kende. Heb ik nu ook al kennis gemaakt met andere soorten vis en ik wil nog veel meer nieuwe soorten gaan uitproberen in de toekomst. Vandaag deel ik jullie mijn recept voor tonijnsteak met gekruide aardappeltjes uit de oven en een lekkere gezonde salade.IMG_9885

Ingrediënten (2 personen)

 • 250 gram tonijnsteak (ik gebruik nu tonijnsteak uit het vriesvak, maar verse is natuurlijk een stuk lekkerder)
 • 400 gram aardappels (geschild)
 • soya saus
 • ijsbergsla
 • paprika
 • rode ui
 • augurk
 • hüttekäse
 • kruiden voor de aardappels (ik gebruik paprikapoeder, knoflookpoeder, kurkuma, zout, peper en rozemarijn)
 • Olijfolie

Voor de dressing

 • Sladressing naturel
 • curry ketchup
 • biesloop
 • knoflookpoeder
 • paprikapoeder
 • zout & peper

Bereiding

Laat de tonijnsteak ontdooien. (als je tonijnsteak uit de vriezer gebruikt) Als de tonijnsteak is ontdooid, marineer je hem in soya saus. Denk de tonijnsteak af en laat hem een paar uur in de koelkast staan. De smaak van de soya saus kan er nu lekker intrekken.

IMG_9918Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij ondertussen de geschilde aardappels in kleine stukken en dep deze droog met wat keukenpapier. Leg ze daarna in een ovenschaal en doe de kruiden erop. Zet de ovenschaal voor ongeveer 50-60 minuten in de voorverwarmde oven.

Was en snij ondertussen ijsbergsla, paprika, rode ui en augurk en doe deze in een schaal. Meng ook alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Doe de dressing door de salade en maak de salade af met een grote lepel hüttekäse.

Als de aardappels bijna klaar zijn, zet je een grillpan met een klein beetje olijfolie op het vuur. Laat de pan goed heet worden en doen daarna de gemarineerde tonijnsteaks erin. Bak de tonijnsteak voor ongeveer 30-40 seconden aan beide kanten en dan zijn ze al IMG_9894klaar.

Haal de aardappels uit de oven als ze gaar zijn vanbinnen en klaar is je avondmaaltijd.

Hou jij ook zo van vis of eet je liever vlees of vegetarisch? Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete soort vis is, laat het mij weten in de reacties.

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s