persoonlijk

Kleine update

Zoals  jullie misschien al wel hebben gemerkt op mijn Instagram, heb ik het de afgelopen 2 weken erg druk gehad. Op het laatste moment kreeg ik te horen dat ik bij het restaurant waar ik zou beginnen met mijn opleiding, ineens niet meer kon beginnen. Ik moest dus binnen een paar dagen een nieuw restaurant vinden. Donderdags had ik weer school dus voor die dag moest ik iets nieuws vinden. Uiteindelijk heb ik op die dinsdag ervoor om 17:00 nog een afspraak ergens kunnen regelen en woensdag om 11:00 stond ik daar in mijn kokstenue in de keuken. Na een week vol stressen had ik dus net op tijd nog iets gevonden, anders had ik waarschijnlijk moeten stoppen met de opleiding.

Afgelopen woensdag ben ik daar dus begonnen en donderdags heb ik op school alles geregeld qua contract etc. Vrijdag, zaterdag en zondag stond ik ook daar in de keuken. Ik heb in deze 4 dagen werk al 44 uur gemaakt. Dit is veel, maar ik wist dat van te voren. Als je wilt gaan werken als kok, maak je hele lange dagen. (en helaas krijg je de overuren niet betaald) Je werkt dus veel voor weinig geld. Maar het is mijn droom om kok te worden, dus ik moet er wat voor over hebben. 😀 Natuurlijk als ik later gewoon aan het werk gaat zorg ik wel dat ik een plek vind waar je voldoende betaald wordt ;).

Hoe gaat het qua eten en sporten?

Sporten heb ik op een laag pitje gezet. Nu ik van die lange dagen maak, heb ik geen tijd en energie over om ook nog te gaan sporten. Ik heb 2 dagen in de week vrij en die besteed ik aan zelfzorg en schoolwerk. IMG_0646

Qua eten gaat het super. Op het werk krijgen we rond 16:00/16:30 personeelseten. Dit wordt door iemand in de keuken gemaakt. Wat het is varieert elke keer weer. Wel zijn het altijd hele grote porties. Terwijl ik gewend ben om grote hoeveelheden te eten, is dit soms voor mij zelfs te veel. Gelukkig ben ik niet de enige daar die het vaak te veel vindt. IMG_0613[1]

 

Ook moet ik eerlijk toegeven dat ik de eerste dag wel even schrok hoeveel olie en boter ze gebruiken. De pasta lag namelijk gewoon in een pan met olie voordat het op mijn bord kwam. Ik weet dat in restaurants meer olie en boter wordt gebruikt dan thuis, want gasten vinden dit nou eenmaal lekker. Zelf koken wij thuis met weinig olie en boter, dat is iets wat we nooit veel hebben gebruikt. Wel vind ik het goed dat ze het bij het personeelseten veel gebruiken. Ja, je leest het goed. Ik vind het goed dat ze veel olie en boter gebruiken. Weet je waarom? We eten rond 16:30 en dan begint het diner. Je bent dus van 17:00 tot 22:00 nog stop bezig. Je hebt die extra calorieën juist nodig. Ik denk als ze minder olie en boter zouden gebruiken, dat ik zo een aantal kilo zou afvallen, omdat ik anders nooit aan die IMG_0632[1]2400kcal kom elke dag. Als ik ’s avond rond 23:00 thuis kom, neem ik wel altijd nog een volle bak kwark met eiwitpoeder en muesli. Dit doe ik, omdat ik anders veels te weinig eiwitten binnen krijg. Ook heb ik om 16:30 je avondeten gehad en heb ik ’s avonds weer honger. #teamalwayshungry

Hoe ga ik het verder doen met deze blog?

De blog zet ik op een laag pitje, maar ik stop er niet mee. Het plan is om 3/4 keer per week een nieuwe blog te plaatsen.

Dit was wel zo’n beetje mijn update. Als je nog leuke ideeën heb voor mijn blog, hoor ik het graag! Laat het weten in de reacties. Ook als je vragen heb, laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s