persoonlijk

Slecht lichaamsbeeld, wat nu?

NKEP5996Tijdens mijn herstel had ik dagelijks last van een slecht lichaamsbeeld. Elke gram die ik aankom kon ik zien op mijn lichaam. Ook wist ik dat zoiets onmogelijk is, toch zag ik het. In het begin wist ik niet hoe ik ermee om moest gaan. Ik stond soms hele dagen voor de spiegel met een negatieve blik. Ik had zelfs avonden dat ik met tranen in bed lag, omdat ik gewoon niet meer wist wat ik moest. Ik walgde van mijzelf en ik dacht dat anderen ook zo over mij dachten. Altijd dacht ik dat als andere mensen mij aankeken, dat ze mij vies, lelijk en dik vonden. In werkelijkheid was dit helemaal niet zo. Dat kon ook niet, want ik was helemaal niet dik.

Hoe kwam ik van deze gedachtes af.

Oke, als ik eerlijk moet zijn heb ik nog steeds soms deze gedachtes. Dan vind ik weer mijn buik te dik en dan zijn mijn bovenbenen te “blubberig”, maar deze gedachtes zijn normaal om te hebben. Een groot deel van alle meiden en vrouwen hebben soms last van deze gedachtes, maar dat betekent niet gelijk dat ze altijd een slecht lichaamsbeeld hebben. Gelukkig heb ik ook de meeste dagen geen last meer van een slecht lichaamsbeeld en kan ik mijzelf gewoon accepteren hoe ik ben.

Tips voor afleiding

  • Koken/ bakken
  • Niet te veel voor de spiegel staan
  • Social media uit
  • Wandelen
  • Tekenen
  • schoonmaken
  • lezen
  • Motivatie account op instagram
  • comfy outfit

En misschien wel het aller belangrijkste punt

  • Praat er met iemand over.

Maak niet uit met wie je erover praat, maar praat. Uit je gedachtes, vertel diegene hoe je over je lichaam denkt. Ik vertelde dat tegen mijn moeder en mijn moeder liet mij inzien dat die gedachtes helemaal niet klopten. Zo kwam ik van mijn slechte lichaamsbeeld af.

Heb jij ook last van een slecht lichaamsbeeld, praat erover.

Ik hoop dat jullie iets aan dit artikel hebben.

Groetjes Tiffany

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s