Food

Review: 3 vleesvervangers van Vivera

IMG_9923Ook al ben ik geen vegetariër, vind ik het wel fijn om niet de hele week vlees te eten. Wel vind ik het heel belangrijk om een volwaardige avondmaaltijd op tafel te zetten. Gelukkig zijn er in de winkel super veel vleesvervangers te verkrijgen.

Vandaag review ik een aantal vleesvervangers van het merk Vivera.

 

IMG_0180

Groenteschijf

Ik begin met de standaard groente schijf. Je kan deze berijden in een pan, in de oven, op de grill en zelfs in de air fryer.

Ingrediënten en voedingswaarden

Een groenteschijf van 100 gram bevat 124 calorieën waarvan 8,6 gram koolhydraten, 11 gram eiwitten en 3,6 gram vetten.

De groenteschijf bevat volgens zelfs 64% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Ook is deze schijf e-nummer vrij, eiwitrijk, vezelrijk en een bron van vitamine B12 & ijzer. Dat laatste is ook heel belangrijk, want veel vegetariërs hebben snel last van een B12 of ijzer tekort.

Qua voedingswaarde is deze burger best laag in calorieën, koolhydraten en vetten. Ook is het voor een vleesvervanger en redelijk hoog in eiwitten. Dit is dus een prima burger om te eten, wel zal ik ervoor kiezen om er nog iets extra’s erbij te nemen als vleesvervanging zoals noten een ei of gewoon nog een groenteschijf.

Mijn mening

De groenteschijf heb ik dit keer bereid in de panini grill. De groenteschijf was binnen een paar minuten al klaar. Dat is voor mij al een heel groot pluspunt. Over de smaak ben ik ook zeer tevreden. Er zitten grove stukken groente in en ook proef je dat er echt zoveel groente inzitten, zoals Vivera beweerd.

Spicy Bean burger IMG_0124

Naar deze burger was ik zeer benieuwd, want ik hou eigenlijk helemaal niet van bonen en gepaneerd vlees. Bij gepaneerd vlees, vind ik altijd dat er een hele dikke paneer laag omheen zit en dat je de rest niet meer proeft.

Ingrediënten en voedingswaarden

Een spicy bean burger van 100 gram bevat 186 calorieën waarvan 21,9 gram koolhydraten, 9,4 gram eiwitten en 5,4 gram vetten.

Deze burger is op basis gemaakt van kidneybonen, groenten en soya-eiwit. Het is een 100% plantaardige burger. Het product bevat toegevoegd ijzer en vitamine B12.

Qua voedingswaarde is deze burger ook weer een goede vervanging voor je vlees. De hoeveelheid calorieën vind ik netjes voor een gepaneerde burger. Ook zitten er redelijk wat eiwitten in en niet veel vetten.

Mijn mening

Ik heb deze burger eerst in een pan met een beetje olijfolie gebakken en daarna heb ik hem nog even in de oven gezet, zodat de paneerlaar knapperig blijft. Qua smaak is deze burger wel lekker, maar het is niet mijn favoriet. De paneer laag is niet te dik en dat is wel een groot pluspunt. Wel proef je goed dat de burger is gemaakt van bonen en daar hou ik persoonlijk niet van, maar dat is een kwestie van smaak. De naam spicy bean burger is de perfecte naam voor deze burger, want je proeft ook redelijk goed dat die spicy is, wat ik zelf erg lekker vind en dat maakt de bonensmaak minder erg.

IMG_0139

Pompoen Zoete aardappel burger

Over deze burger had ik al vele goede verhalen gehoord, dus ik moest deze ook maar snel proberen. Pompoen vind ik heel lekker, maar zoete aardappel heb ik nog nooit op. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten.

Ingrediënten en voedingswaarden

De pompoen zoete aardappel burger van 100 gram bevat 126 calorieën waarvan 11 gram koolhydraten, 4,3 gram eiwitten en 6 gram vetten.

De pompoen zoete aardappel burger is 100% plantaardige op basis van pompoen en zoete aardappel. Er zit wel 49% pompoen en 29% zoete aardappel. Daar wordt iedereen vrolijk van toch?

Qua voedingswaarde ben ik best tevreden. Er zitten net zoals in de groenteschijf weinig calorieën, koolhydraten en vetten in. Alleen in deze burger zitten niet zoveel eiwitten in. Dit is voor mij wel een klein minpuntje, maar omdat de burger niet zoveel calorieën bevat kan je er makkelijk nog iets bij serveren wat extra eiwitten bevat. (gekookt ei, noten of hüttekäse.

Mijn mening

Toen ik de verpakking opende, werd ik verrast met een heerlijk zoete geur van de pompoen. Ik kreeg er gelijk trek in. De burger heb ik gebakken in een hete pan met een beetje olijfolie. Deze burger is net zoals de andere vleesvervangers snel klaar. Qua smaak ben ik dik tevreden. De burger is lekker mals en zoet. De pompoen proef je heel goed en met de zoete aardappel is dit een hele goede combinatie.

Mening over het algemeen

De producten van Vivera zijn zeker aan te raden. Ze hebben heel veel verschillende producten voor vegetariërs en ook voor vegans. Maar als je net als ik even een dagje geen vlees wilt, maar toch iets lekkers bij je aardappelen en groente wilt serveren, dan zijn de producten van Vivera een hele goed oplossing.

Ik ben fan en ga deze producten zeker vaker kopen.

Ik heb de producten bij de Coop gekocht, maar ze zijn tegenwoordig in heel veel supermarkten te verkrijgen. Op de site van Vivera kun je zien waar allemaal.

Ik ben heel benieuwd wat jullie favoriete vleesvervanger is, laat het weten hieronder in de reacties.

Groetjes Tiffany

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Review: 3 vleesvervangers van Vivera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s