Recepten

Recept: Eitjes a la Tiffany

IMG_0534Voor mijn ene broer is dit het perfecte ontbijt na een avondstappen, voor mijn andere broer een goede lunch voor na het werk en voor mijn moeder gewoon een heerlijke verwen-lunch. Ik sta dus regelmatig in de middag in de keuken om weer een eitje voor iemand in huis te bakken. Op instagram heb ik meerdere keren de vraag gekregen of ik het recept wilde delen, dus hier het recept. šŸ˜€

Ingrediƫnten (1 persoon)

 • 3 eieren
 • 2 snede brood
 • kaas (ongeveer 30 gram)
 • 2 plakken schouderham of andere ham
 • Olijfolie (om in te bakken)
 • Kruiden
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Kerriepoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Bieslook
  • Zout en peper

Bereiding

Verhit wat olijfolieĀ in eenĀ pan en zorg dat de pan helemaal ingevet is. De overige olijfolie in de pan haal ik er eruit, zodat de overige olijfolie niet op de eieren gaat liggen en later op je brood komt.

Doe dan de eieren in de pan en doe het vuur wat lager. De kaas en ham kan er dan al opgelegd worden. De reden dat ik het vuur niet zo hoog heb staan, is omdat de kaas dan helemaal in de eieren smelt.

IMG_0538Zodra al het eiwit is gestold kan je beginnen met de kruiden. Dit doe ik volledig op gevoel. Laat dit nog 1 minuut op laag vuur staan en dan kan je het serveren.

Tip: wil je het allemaal iets gezonder houden, dan laat je de kaas weg.

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

 

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s