Recepten

Recept: paddenstoelen risotto

 

 

 

Ongeveer 2/3 maanden geleden stond ik samen met mijn moeder in de supermarkt voor het schap met allemaal soorten rijst. Toen we ineens risotto rijst zagen staan. Wij hadden beide nog nooit risotto gegeten, laat staan ooit gemaakt. Dus we namen een pak risotto rijst mee, maar deze belandde in de kelderkast. Tot ik 2 weken terug eindelijk eens de poging ging doen om zelf risotto te maken en dat is deze keer goed uitgepakt.

Ik heb dit keer een heerlijke paddenstoelenrisotto gemaakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram risottorijst
  • 300 gram paddenstoelen mix
  • 200 gram champignons
  • 1 prei
  • 3 of 4 teentjes knoflook
  • 600 ml Kippenbouillon (als je een vegetarische variant wil maken kan je groentebouillon gebruiken)
  • Een klein beetje olie om in te bakken
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Snij de champignons en paddenstoelen mix in grove stukken en snij de prei in halve ringetjes. Hak de knoflook fijn en bak deze in een beetje olie. Voeg vervolgens de prei toe en bak dit ongeveer 3 minuten tot de prei gaar is. Bak ondertussen in een andere pan de champignons. Bak deze niet te lang want als ze bij de risotto worden toegevoegd worden ze nog zachter.

IMG_9136

Als de prei gaar is voeg je de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer goed door, blijf dit proces herhalen totdat de risotto zo goed als gaar is. Voeg als laatste de gebakken champignons en paddenstoelen mix toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. En klaar is je risotto!

Serveertip: Strooi over het geheel Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

Een gedachte over “Recept: paddenstoelen risotto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s