Food·Recepten

Aardappelchips uit de magnetron

Iets wat ik al heel vaak voorbij heb zien komen, is zelf aardappelchips maken. En dan nietuit de oven, maar uit de magnetron. Een paar jaar geleden zag ik het al op de huishoudbeurs. Ze verkochten daar een houder voor de gesneden aardappelschijfjes die je dn in de magnetron moest zetten. Deze heb ik toen niet gekocht, omdat ze nogal duur waren voor een plastic houder. Hetzou toch ook zonder moeten toch? Uiteindelijk ben ik er zelf niet meer mee aan de slag gegaan, maar laatst zag ik het weer voorbij zien komen. Dit keer ben ik ook thuis gelijk de keuken ingedoken, om zelf aardappelchips te maken. Na een paar mislukte pogingen en een duimtopje minder, kwam er dan toch lekkere knapperige aardappelchips uit de oven. Hoe? Dat deel ik hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • Aardappels
 • Kruiden
  • Gerookte Paprikapoeder
  • Chilipoeder
  • Zeezout

Benodigdheden

 • Magnetron
 • Bakpapier
 • Mandoline of kaasschaaf

Bereiding

Snij de aardappels in dunne schijfjes. Ik gebruik hiervoor een mandoline, maar je kan ook een kaasschaaf gebruiken. Pas wel op je duim als je een mandoline gebruikt, je bent binnen no-time een stuk van je duim kwijt. (Ik spreek uit ervaring)

Leg de aardappelschijfjes in een bak met koud water en laat dit 10 minuten staan. Leg daarna de aardappelschijfjes op keukenpapier en dep ze droog.

Bekleed een bord of magnetronschaal met bakpapier en leg hier de aardappelschijfjes op. Bestrooi ze met kruiden naar wens.

Zet het bord voor6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Draai de schijfjes dan om en zet ze dan nog voor 1 minuut en 20 seconden in de magnetron. Laat ze dan afkoelen en klaar is je zelfgebakken snack.

Het is even een werkje en een zak chips kopen is natuurlijk makkelijker en sneller, maar wil je nou eens weten hoe het is om het zelf te maken, dan is dit recept een aanrader en kan niet mislukken.

Laat je mij weten als je dit recept ook hebt geprobeerd? Tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Veel bak en smulplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s