Food·Recepten

Panna Cotta met yoghurt

Een dessert wat ik tijdens mijn koksverleden heel vaak heb gemaakt is Panna Cotta. Dit dessert is namelijk heel makkelijk en snel tussendoor te maken. Je kan er alle smaken aan geven die jij lekker vindt. Wel heeft het een paar uur nodig om op te stijven in de koelkast. Het recept voor Panna Cotta (zonder gelatine) heb ik laatst op mijn blog gepost. Nu deel een ook een Panna Cotta recept, maar dit keer een gezondere en lichtere variant. Heerlijk als snack tussendoor of als licht dessert. Net zoals de “gewone” Panna Cotta is ook deze erg makkelijk en snel tussendoor te maken. Ook bij deze variant kan je zelf kiezen wat voor smaak je eraan kan geven. Ik heb er dit keer gekozen voor een fruitige smaak, maar je kan ook gaan voor vanille, kaneel, chocolade en ga zo maar door.

Ingrediënten

  • 300 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 gelatine blaadjes
  • 1 tl bolero sirooppoeder (je kan ook gewone vloeibare siroop nemen, gebruik dan ongeveer 50 ml

Je kan ook in plaats van de siroop een ander smaakje kiezen. Je kan gebruik maken van verschillende aroma’s (Dr. Oetker), van kaneel- of vanillestokjes, honing of je zoet het met gepureerd fruit. Als je gepureerd fruit neemt, is het wel verstandig om er minder amandelmelk in te doen of meer gelatineblaadjes te gebruiken.

Bereiding

Laat eerst de gelatine blaadjes voor ongeveer 10 minuten weken in koud water. Zet ondertussen een pannetje met de ongezoete amandelmelk op laag vuur en laat dit warm worden. Zorg ervoor dat het niet gaat koken, dan werkt de gelatine niet meer.

Zet ook alvast een kom met daarin de yoghurt en siroop klaar. Zorg dat de kom groot genoeg is, dat de amandelmelk er straks ook bij kan.

Wanneer de amandelmelk rond de 40 graden is (kan je voelen met de vinger) voeg je de geweekte gelatineblaadjes toe. Zorg ervoor dat je de gelatineblaadjes even goed uitknijpt zodat er geen extra water bij komt in je amandelmelk.

Als de gelatine blaadjes zijn opgelost haal je het pannetje van het vuur. Wacht even een minuutje zodat het mengsel niet te heet is en voeg het daarna toe aan de yoghurt en limonade. Roer het geheel goed door en verdeel het over 2 glaasjes/ schaaltjes en zet deze voor minimaal 3 uur in de koelkast.

En klaar is je gezonde Panna Cotta. Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s