Food

Greensweet Stevia chocolade #Review

Een hele tijd geleden kreeg ik een pakketje van Greensweet Stevia vol met verschillende chocoladerepen. Helaas lukte het door drukte niet om mijn review al te schrijven, dus hierbij een beetje laat nog mijn review. De chocolade repen zijn gezoet met Stevia en zonder toegevoegde suikers. Greensweet Stevia heeft nu 8 verschillende soorten en deze heb ik samen met mijn testpanel (lees: mijn vader) getest voor jullie. We willen natuurlijk wel weten of deze suikervrije chocoladerepen net zo lekker zijn als de chocoladerepen met suiker.

Even een kleine disclaimer. Ik word niet gevraagd of betaald om een blog/review te schrijven. Dit is onze oprechte mening. Ook wanneer wij iets niet lekker vinden, zullen wij dit delen.

Omdat ik al vaker suikervrije producten heb gegeten, heb ik mijn vader ook laten testen. Mijn vader eet normaal gesproken gewone chocolade met suiker, maar wilde graag meehelpen met testen.

Puur

Deze reep komt in een reep van 42 gram met een cacao gehalte van 70,3%. De pure chocoladereep is glutenvrij en ook lactosevrij. Deze kan je dus ook nemen als je niet tegen lactose kan. Naast de gewone puur heb je ook nog een puur hazelnoot, puur amandel en puur zeezout. De chocolade is gewoon top en deze varianten zijn ook erg lekker. Zelf ben ik minder fan van zout in mijn chocolade, maar mijn vader heeft het met plezier opgegeten.

De hazelnoot en de amandel zijn niet mijn favoriet, want ik hou niet van noten. Mijn vader houdt daarentegen juist heel erg van noten. Hij vind de repen dan ook erg lekker.

De ingrediënten zijn ook normaal, geen aparte e-nummers/ toevoegingen:

Cacaomassa, Voedingsvezels (dextrine, inuline, oligofructose), Maltitol, Cacaoboter, Magere cacao poeder, Emulgator: sojalecithine, Steviolglycoside (Reb A 97%), Natuurlijk vanille aroma

Melk

Ondanks dat wij meer fan zijn van pure chocolade, vinden wij de melkchocolade van Greensweet ook erg geslaagd! Geen nasmaak en je proeft niet dat het suikervrij is. Als je deze chocolade blind zou proeven, zou je niet proeven dat het een suikervrije chocolade is. Dus een top alternatief voor gewone chocolade als je op je suikerinname wilt letten. Ook van de melkchocolade heb je de varianten melk hazelnoot, melk amandel en melk zeezout.

Hierbij geldt hetzelfde als voor de pure varianten. De reep met zeezout is niet zo mijn favoriet. De zoet-zout combinatie trekt mij niet zo. Mijn vader vond deze wel oké. De hazelnoot en amandel heeft mijn vader met plezier opgegeten en baalde dat ze zo klein waren.

De ingrediënten van de melk chocolade zijn zonder aparte e-nummers:

Cacaoboter, Volle melkpoeder, Voedingsvezels (dextrine, inuline, oligofructose), Maltitol, Cacaomassa, Emulgator: sojalecithine, Steviolglycoside (Reb A 97%), Natuurlijk vanille aroma

Het fijne van deze reepjes zijn dat ze in reepjes van 42 gram komen. Zo kan je ze makkelijk meenemen onderweg. De reepjes zijn makkelijk in blokjes te breken.

Wij zijn fan, nu jij nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s