Food·Recepten

Gezond cookie dough

Laats werd mij gevraagd of ik een gezond recept kon bedenken voor cookie dough. Nou ben ik daar nog niet meer aan de slag gegaan. Ga ik binnenkort wel snel doen, maar ik heb wel een soort van gezond cookie dough recept voor jullie. Het lijkt er heel erg op, maar het is dit keer van bloemkool gemaakt. Ja je leest het helemaal goed, van bloemkool. En het grappige van allemaal is, is dat je de bloemkool er niet in terug proef. Een ideaal receptje om je kids groente te laten eten, zonder dat ze het weten.

Het recept is binnen 1 handomdraai gemaakt. En wanneer je nog gekookte bloemkool over heb van het avondeten, dan ben je echt binnen een no time klaar. Hoe? Dat lees je hieronder in het recept.

Ingrediënten

 • 150 gram gekookte bloemkool
 • 1 eetlepel psyllium husk *
 • 1 eetlepel gingerbread siroop van Fitcy**
 • 60 ml amandelmelk ongezoet
 • 1 tl kaneel

* de psylliumhusk die ik gebruik is van de webshop Plent.nl via deze link en met de kortingscode TIFFANY10 ontvang je 10% korting op je bestelling. In de webshop van Plent.nl kan je van alles bestellen zoals vitamines & supplementen, voeding & dranken, protein poeders/ sportvoeding, superfoods en ook non-food producten zoals bio verzorgingsproducten, ECO schoonmaakproducten en sportartikelen. Zeker waard om even een kijkje te nemen, vooral nu je 10% korting krijg op je bestelling. #tip

** deze siroop heb ik van het merk Fitcy. Heb je deze nou niet? Kan je deze natuurlijk kopen, maar ook vervangen door bruine suiker/ honing/ agave siroop/ Erythritol/ greensweet brown of een ander zoetmiddel wat je in huis hebt.

Je kan de cookie dough zo opeten als snack of dessert, maar je kan hem natuurlijk ook nog toppen met vanalles zoals

 • Hagelslag
 • Chocoladesaus
 • Cacaonibs
 • Stukjes chocolade
 • Cruesli/ muesli
 • Noten
 • Vers fruit

Bereiding

Kook de bloemkool of gebruik een restje gekookte bloemkool van je avondeten zoals ik heb gedaan. Laat de gekookte bloemkool uitlekken en afkoelen.

Blend de bloemkool met de rest van de ingrediënten in een blender. Doe alles in een schaaltje en laat dit even staan. Je kan het ook gelijk opeten. Als je het even een half uurtje laat staan, krijgt de cookie dough echt de dikte en structuur voor echt koekjes deeg.

Nadat je het even heb laten staan kan je er zelfs kleine balletje van rollen of er zelfs vormpjes mee maken. Die dikte heeft het dan.

Ga jij dit recept ook proberen? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht als je het hebt geprobeerd.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s