Food·Recepten

Springrolls

Laatst kreeg ik een pakketje van FishTales met daarin tonijn en de nieuwe kruidenmixen van Verstegen. Deze kruidenmixen zijn speciaal gemaakt om de tonijn heerlijk op smaak te brengen. Dus daar ging ik natuurlijk mee aan de slag.

Nou kan je met die kruidenmixen een heerlijke tonijnsalade maken, zoals op de verpakking staat. Maar ik ben Tiffany niet als ik de gebruiksaanwijzing ga volgens.

Dus ik ben lekker zelf aan de slag gegaan om wat lekkers te gaan creëren. En geloof me, dat is heel goed gelukt. Ik ben sinds tijden weer eens voor springrolls gegaan en ik was vergeten hoe lekker die dingen wel niet zijn!

Denk je nou, dat wil ik ook proberen. Lees hieronder snel het recept, maak je boodschappenlijstje, ren naar de winkel en ga daarna lekker aan de slag in de keuken.

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 6 Rijstvellen (te koop in de meeste supermarkten bij de Aziatische etenswaren)
  • 1/2 gele/rode paprika
  • Stuk komkommer
  • Wortel julienne
  • 3 zure augurken
  • half blikje tonijn
  • half zakje kruidenmix, spice your can (zie link)
  • Mayonaise

Bereiding

Snij de paprika, komkommer en augurk in reepjes. Mix in een bakje de tonijn met ongeveer 3 el mayonaise en een half zakje van de kruidenmix.

Zet een schaal met water klaar. Week een rijstvel kort in het water en haal deze dan uit het water en leg het op een glad oppervlak.

Verdeel een beetje van de groentes en het tonijnmengsel over het midden van het vel. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen en rol hem daarna op.

Herhaal dit ook met de overige 5 rijstvellen. Serveer het eventueel met een beetje sojasaus of chilisaus en je hebt een heerlijke lunch, snack of diner. Als je het maakt voor het avondeten, zou ik er wel wat bij nemen zoals een lekkere salade of wat noedels.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s