Food·Recepten

Amandelkoekjes

Wat is er nou lekkerder dan koekjes? Zelfgebakken koekjes natuurlijk! Je hebt dan niet alleen lekkere koekjes, maar ook je hele huis ruikt heerlijk naar zelfgebakken koekjes. Win-Win situatie! Ik heb gebruik gemaakt van de sweet brown van Greensweetstevia en de chocolade amandelen van Sweet en Switch waardoor de koekjes ook suikervrij zijn, maar dit is niet noodzakelijk. Je kan deze ook vervangen door gewone bruine basterdsuiker en chocolade amandelen.

Ingrediënten

  • 125 gram amandelmeel
  • 125 gram havermeel (speltmeel, tarwemeel of boekweitmeel kan ook)
  • 1 ei
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram Sweet Brown (of bruine basterdsuiker)
  • snufje zout
  • chocolade amandelen (Sweet en Switch)

Bereiding

Mix alle ingredient en behalve de chocolade amandelen in een kom. Dit kan je het beste gewoon met je handen doen. Maak van het deeg een bol, wikkel deze in vershoudfolie en leg deze voor minimaal een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hak ook vast de chocolade amandelen in kleinere stukken.

Haal het deeg uit de oven en vorm er koekjes mee. Leg deze op de bakplaat en leg de gehakte chocolade amandelen erop. Duw deze in het deeg zodat ze er na het bakken niet vanaf vallen. Ze de bakplaat voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes volledig afkoelen en dan is het tijd om te smullen!

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jou bericht.

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s