Food

Boekenpost De complete Koolhydraatarme keuken

Het is tijd voor een nieuw soort ‘rubriek’ op mijn blog. Namelijk boekenpost! Voor de meesten is het wel bekend dat ik een kookboeken verzamelaar ben en dat ik tegenwoordig ook graag lees ter ontspanning. Mij leek het leuk om eens in de zoveel tijd een (kook) boek of meerdere (kook) boeken in een blog te reviewen.

Vandaag is het tijd voor de eerste boekenpost op Tiffskitchenblog.com en we starten deze met het kookboek van Jonno Proudfoot medeoprichter van The real meal revolutie, De complete Koolhydraatarme keuken.

Dit kookboek stond al een tijdje op mijn lijstje om aan te schaffen. Maar omdat ik mijn meeste kookboeken bij de kringloop scoor, is het altijd maar afwachten wat je er vindt. Dit kookboek is nog erg nieuw en had ik dus ook niet verwacht bij de kringloop.

Maar tot grote geluk kreeg ik op Instagram een bericht van de Real Meal Revolutie of ik dit kookboek wilde ontvangen voor een review. Nou daar zeg ik dat geen nee tegen.

Binnen de kortste keren lag dit kookboek bij mij op de deurmat en kon ik er lekker in gaan rondneuzen. Wat ik van dit kookboek vind, lees je verder in deze blog.

De vormgeving

De vormgeving van het boek is erg mooi en overzichtelijk gemaakt. De foto’s zijn zo gemaakt dat je er gelijk trek van krijgt. Ook krijg je gelijk zin om zelf de keuken in te duiken om de recepten te maken. Zo’n beetje bij elk recept hebben ze er een foto bij geplaatst, of er staat op een volgende pagina een foto ervan (met een verwijzing erbij).

Menu is ook erg overzichtelijk en als je even snel iets wilt opzoeken kan je achterin het register snel de pagina vinden van het recept dat je zoekt. Super handig dus!

De foto’s zijn vele met donkere achtergrond waardoor de gerechten er heel mooi en scherp in naar voren komen.

De recepten

Dit is denk ik wel het belangrijkste onderwerp van het kookboek. De recepten zijn erg overzichtelijk.

De hebben vlees/ vis en vegetarische recepten, voor ieder wat wils dus. Ook hebben ze veel recepten voor sauzen, dressings, marinades en rubs. Hier ben ik altijd een groot fan van.

Ze gebruiken in de recepten heel veel kruiden, waar ik dol op ben. Als ze kruiden gebruiken die niet zo bekend zijn, staat er ook bij waar je het kan vinden.

Algemeen

Ik vind het echt een leuk kookboek. Heerlijk om even doorheen te bladeren om inspiratie op te doen. Makkelijke en duidelijke recepten. Het kookboek is voor iedereen geschikt, door de diversiteit van de recepten. Je hoeft ook niet perse koolhydraatarm te eten om dit kookboek te kopen. Je kan namelijk ook de recepten maken en daarbij een koolhydraat bron toevoegen zoals pasta, rijst, wraps of aardappelen. (als je echt behoefte hebt aan koolhydraten) De recepten zijn van zichzelf namelijk ook al vullend en rijk aan alle vitamines en mineralen.

Dus ben je nog opzoek naar een lekker en gezond kookboek? Dan is De complete Koolhydraatarme keuken echt een aanrader?

Vonden jullie deze boekenpost leuk? En wel boek of kookboek zou jij graag terugzien in Boekenpost? Laat het mij weten en wie weet komt die straks voorbij in mijn volgende boekenpost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s