Food·Recepten

Recept: Kwarktaart met Bastonge bodem

Het zonnetje schijnt al lekker buiten en daarom is het weer eens tijd voor een heerlijk zomers recept. Kwarktaart. Deze taart is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super makkelijk en snel te maken.

 

Natuurlijk kan je ook een pakje van Dr. Oekter kopen en daarmee een kwarktaart maken, maar het is toch veel leuker om het helemaal zelf te maken? Waarom ik mijn kwarktaart liever zelf maak, is omdat ik die kwarktaart-mix, van Dr. Oekter, nogal heel zoet en chemisch vindt. Vooral als je het zakje open maakt, vliegt die chemische geur op je af. Met het maken van je eigen kwarktaart heb je daar geen last van, omdat je hier gewoon gebruik maak van fruit en geen zoet roze poeder.

 

 

Ingrediënten voor 1 ronde kwarktaart

  • 200 gram koekjes
  • 80 gram boter
  • 250 ml slagroom
  • 130 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram volle kwark
  • 9 blaadjes gelatine
  • 200 gram frambozen (kan ook gewoon diepvries)
  • 300 gram aardbeien (kan ook gewoon diepvries)
  • sap van 1 citroen.

Bereiding

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Als je geen keukenmachine heb, kan je de koekjes ook in een stevige plastic zak doen en kapot slaan met een deegrollen. Deze tweede optie gaat mijn voorkeur uit, zo heb je ook nog wat extra plezier in de keuken 😀

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en meng daarna de gesmolten boter door de kruimels. Verdeel het kruimel-mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede taartvorm. Zorg dat je de kruimels goed aandruk, gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel. Laat de bodem nu stevig worden in de koelkast

Leg de gelatineblaadjes in een ruime kom met koud water, zodat ze kunnen weken.

Doe de aardbeien en frambozen samen met het citroensap in een steelpan en breng dit op laag vuur, al roerende aan de kook. Laat het mengsel 5-10 minuten doorkoken en blijf tussendoor roeren. Giet het vruchtenmengsel vervolgens door een fijne zeef en druk het er zoveel mogelijk doorheen. Dit doe je zodat je geen pitjes krijg in de kwarktaart.

Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in het nog warme vruchtenmengsel.

Klop nu de slagroom met de basterdsuiker op, tot een yoghurt dikte. (dus niet helemaal stijf opkloppen, zoals je normaal met slagroom doet. Spatel dan de kwark erdoor en als laatste het vruchtenmengsel. Giet dit mengsel nu over de bodem en laat het enkele uren opstijven in de koelkast. En klaar is je kwarktaart!

Maak de taart eventueel nog af met toefjes slagroom en vers fruit.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx op Instagram en Facebook.

Veel bakplezier, groetjes Tiffany

 

 

 

 

 

 

 

3 gedachten over “Recept: Kwarktaart met Bastonge bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s