Over mij·persoonlijk

Update: Ups & downs

Na vele aanvragen, ga ik het dan toch weer eens doen. Een update. Deze blog heb ik al een tijdje uitgesteld. Waarom? Omdat het met ups en downs gaat de laatste tijd. Gelukkig ben ik op dit moment mezelf weer bij elkaar aan het rapen en gaat het steeds weer met meer ups.

IMG_0136.JPG

In de laatste update van 11 februari (die je Hier kan lezen) Liet ik jullie weten dat ik veel wilde veranderen. Hierin kon je lezen dat ik beter voor mezelf wilde zorgen, meer rust wilde nemen en zorgen voor meer ontspanning en minder stress. Ook om beter voor mijn lichaam te zorgen, lekker te gaan bewegen en niet meer te gaan balanceren op het randje van gezond gewicht.

Maar hoe gaat het nu dan?

Zoals sommige van jullie wel weten of hebben gelezen, is er vanaf de afgelopen zomer veel gebeurd en veranderd in mijn leven. Dit heeft er voor gezorgd dat het niet altijd goed ging met mij en dat ik mezelf soms even kwijtraakte. Ik ben nog steeds vaak te gestrest en gespannen in mijn hoofd om dingen wat helemaal niet nodig is.

Sinds 1 maart heb ik een nieuwe baan en deze maand heb ik ook wat minder gewerkt. Maar vanaf nu gaan we weer knallen op het werk. We zijn vanaf 1 april weer 4 dagen in de week open, komen er weer meer feesten en partijen aan met buffetten die ik mag verzorgen. Ook zijn we nog bezig met iets heel leuks voor 1 avond per week, dus ik hoop dat ik daar binnenkort meer over kan vertellen.

De afgelopen maand gaat na wat extra rust weer wat beter. Wel ben ik nog elke dag gespannen, bezig met dingen in mijn hoofd, waar ik niet bezig mee moet zijn. Werk geeft mij wel veel afleiding en ontspanning en thuis sta ik op mijn vrije dagen ook veel in de keuken. De keuken is echt mijn plekje geworden. Als ik aan het bakken of koken ben, ben ik helemaal in mijn sas. Geen andere dingen aan mijn hoofd.

sdr

Qua sporten heb ik mijn doelen iets veranderd. Ik ga nu 1x per week naar de sportschool. Hiervoor focuste ik mij alleen op krachttraining, want ik wilde sterker worden net zoals al die meiden op Instagram. Daar gaat het al verkeerd, ik vergelijk mij te veel met anderen. Daarom heb ik nu mijn doelen bij gesteld. Ik ben weer begonnen met hardlopen (op de loopband) en daarnaast doe ik een paar krachtoefeningen. Vroeger vond ik het namelijk heerlijk om hard te lopen, maar door mijn eetstoornis heb ik hier mee moeten stoppen en is die liefde voor hardlopen vervaagd. Nu heb ik besloten om het weer lekker op te pakken en weer te doen wat ik leuk vind en niet omdat anderen het ook doen.

Hiermee hoop ik ook ooit mee te kunnen doen aan hardloop evenementen. Dit is iets wat ik vroeger ook heel graag wilde en dit doel wil ik voort gaan zetten.

En het aankomen en eten dan?

Het aankomen heeft dus ook stilgestaan. Niet dat het heel erg is, want mijn gewicht is niet te laag meer. Vaak krijg ik ook te horen dat het niet nodig is om aan te komen en daardoor ben ik ook veel gaan twijfelen. Wat moet ik nu, wel of niet aankomen? Tja, hier heb ik ook nog even geen antwoord op.

Mijn eetpatroon is ook niet zoals het zijn moet, maar ik krijg wel elke dag genoeg binnen en dat is voor mij het belangrijkste.

Heb je een terug val in je eetstoornis?

img_20190327_120031.jpg

Deze vraag heb ik de laatste tijd heel veel gekregen. Heb ik een terugval in mijn eetstoornis? Nou nee, dat zeker niet. Ik ben niet weer minder gaan eten, ik ben niet gaan afvallen. Ook geniet ik nog steeds van het eten, zelf een bak chips geniet ik nog steeds van. Maar om even iets duidelijk te maken. De eetstoornis zal altijd in mijn leven aanwezig zijn, ik zal nooit volledig eetstoornis-vrij zijn. Dit betekend niet dat de eetstoornis mijn leven volledig beïnvloed, maar het zal altijd aanwezig zijn op de achtergrond. Gelukkig het ik het zover naar de achtergrond kunnen brengen, dat ik gewoon kan leven en ook gewoon kan genieten van het leven en het eten. Dit is iets wat ik nog niet eerder heb gedeeld, omdat er natuurlijk altijd mensen zijn die hierop commentaar op gaan leveren.

Gelukkig heb ik de afgelopen tijd geleerd, dat ik zelf het beste weet wat wel en niet goed voor mij is en daar kunnen anderen niet over oordelen.

Al met al, zoals jullie kunnen lezen gaat het gelukkig weer steeds beter 😀

Dit was mij update voor nu. Een beetje rommelig, maar zo is het in mijn hoofd nu ook, haha.

Hopelijk vonden jullie dit ook leuk om te lezen, Als je nog vragen heb, mag je die natuurlijk altijd stellen.

Groetjes Tiffany

3 gedachten over “Update: Ups & downs

 1. Wat een ontzettend dappere blog!

  Ik volg je al een aantal jaren anoniem en op de achtergrond, maar wat ben jij gegroeid in persoonlijkheid. Je kan oprecht trots zijn op jezelf!

  De Tiffany van een tijd geleden zou nooit in het openbaar zo sterk haar eigen imperfecties kunnen omarmen en accepteren.

  Blijf vertrouwen houden in jezelf en je eigen herstel!

  Liefs

  Like

 2. Hoi Tiffany,
  Dapper dat je dit deelt. En dat betekend dat je je ook zeer bewust bent van jezelf. Wat anderen vinden is niet belangrijk, jij voelt zelf goed aan wat wel en niet oke is. Luisteren naar je innerlijke ik en je eigen lichaam is het aller belangrijkste! Wees trots op jezelf, want je bent een krachtig mens!

  En complimenten voor je site met je heerlijke gezonden recepten!

  Liefs,
  Yvonne🌺

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s