Food·Recepten

Recept: Glutenvrije eiwitrijke-kwarkcakjes

Laatst heb ik een pakketje ontvangen van de Notenlaer. In dit pakketje zaten allemaal lekkere dingen om mee te bakken en koken. Het meest nieuwsgierig was ik naar het teffmeel. Hier had ik wel eens iets van gehoord en op mijn werk gebruiken we het voor de glutenvrije pannenkoeken. Het werd dus eens tijd om meer te weten te komen van teffmeel en er mee te gaan bakken. Zo gezegd, zo gedaan. Als eerst heb ik deze heerlijke eiwitrijke kwarkcakejes gebakken.

Ingrediënten

Vanille helft

Chocolade helft

  • 20 gram cacao
  • 20 gram chocolade whey

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng eerst de kwark, eiwitten, kokosmeel, teffmeel, erythritol en bakpoeder met elkaar. Als dit goed gemengd is, verdeel je het beslag over twee bakken. In de ene bak voeg je de vanille druppels en de vanille whey toe. In de andere bak de cacao en chocolade whey.

Doe het beslag laag voor laag in de cakevormpjes en dan kunnen ze in de oven voor ongeveer 35-40 minuten. Hoe zie je dat ze klaar zijn? Steek met een saté-prikker midden in het cakeje, als deze eruit komt zonder beslag eraan, dan zijn ze klaar!

Wil je meer glutenvrije recepten op mijn blog zien? Laat het mij weten en dan ga ik ermee aan de slag!

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s