persoonlijk

Beginnen met hardlopen

Afgelopen vrijdag heb ik eindelijk weer eens de hardloopschoenen en hardloopkleding uit de kast gehaald. Het werd weer eens tijd om mijn oude hobby op te pakken. Ik heb een periode gehad dat ik met gemak de 5km haalde. Helaas heeft mijn eetstoornis dit allemaal verpest. Mijn conditie is nog slechter dan slecht en moet ik dus weer helemaal onderaan beginnen. Dit is wel jammer, maar nu heb ik ook weer iets om aan te werken.

Waarom wil ik weer gaan hardlopen?IMG_4428[1]

Nou ten eerste natuurlijk om mijn conditie weer op pijl te krijgen en om fitter te worden. Maar dat is niet het belangrijkste.

De afgelopen maanden ben ik altijd gestrest en gespannen, er is geen moment dat ik ontspannen ben. Ja, geen moment, zelfs in mijn slaap ben ik gestrest en gespannen, wat resulteert dat ik slechts slaap. Door al die stres, spanning en het slechte slapen, ben ik weer heel veel moe. Dus er moet verandering in gaan komen.

Hardlopen is voor mij altijd al een manier geweest om te ontspannen. Tijdens het hardlopen denk ik helemaal nergens aan. Geen kopzorgen, helemaal niks. Ik luister naar de natuur en soms heb ik dagen dat ik liever met een muziekje op loop. Dus het werd eens tijd om er weer mee te beginnen.

Doelen

Ik heb mezelf een paar doelen gesteld, maar zonder tijdsdruk. Ik wil gewoon weer mijn conditie verbeteren en weer naar de 5km toe gaan werken. (misschien daarna nog wel mee, maar dat zie ik dan nog wel). Mijn grootste doel is om wat meer ontspannen te zijn, wat minder gestrest te zijn en hopelijk slaap ik dan ook weer wat beter.

Dit zal allemaal natuurlijk niet in één keer opgelost zijn, dit heeft tijd nodig en dat ga ik het dit keer ook geven.

Vinden jullie het leuk als ik tussendoor een update doe over het hardlopen? Laat het mij weten!

Groetjes Tiffany

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s