Food

Review: Raw vegan bar van de action

Vele van jullie hadden gevraagd of ik de Raw Vegan Bars van de action wilde reviewen. Ik had deze zelf nog niet eerder gezien, maar ben natuurlijk voor jullie langs de Action gegaan om te kijken of ze deze hadden. Helaas waren ze niet bij de Action waar ik heen ging, maar een weekje laatje ging ik langs een andere Action waar ze deze repen wel verkopen. Ben jij ook nieuwsgierig naar deze repen en wil je weten wat ik ervan vind? Lees dan verder.IMG_0326

De repen

De repen heb je in 3 verschillende smaken.

  • Banana and Hemp
  • Cocoa and Goji berry
  • Coconut and Chia

De repen zijn volledig vegan en zijn voor 0,39 cent per stuk. Dit vind ik echt een top prijs. Je zult niet snel zulk soort repen voor zo’n lage prijs vinden. Maar smaken ze ook goed?

Aan de verpakking zal het niet liggen, want die ziet er erg leuk uit.

De test

Ik heb alleen de cocoa and goji berry en de banana and hemp uitgeprobeerd, omdat ik helemaal geen kokos lust. (ik had hem wel gekocht voor mijn moeder, want zij vindt kokos juist heel lekker. Mijn moeder vond de reep lekker)

Cocoa and Goji BerryIMG_0332

Ingrediënten: Gedroogde dadels, rauwe amandelen, rauwe gojibessen (9%), gedroogde kokos, cacaopoeder (4%), havernoten, lijnzaad, rauwe geplette cacaobonen (2%), agavesiroop, geconcentreerde druivensiroop.

Voedingswaarde: In een reep van 30 gram zitten 113,5 kcal, 20,48 gram koolhydraten, 2,21 gram vet, 2,93 gram eiwitten en 3,9 gram vezels.

Qua ingrediënten en voedingswaarde krijgt deze reep van mij al een pluspunt. Er zitten geen ingrediënten in die ik niet ken. De reep is gezoet met agavesiroop en geconcentreerde druivensiroop. Er worden dus ook geen onbekende zoetstoffen gebruikt en de hele reep is e-nummer vrij.

Ook zijn de voedingswaarde helemaal goed. Deze reep is voor mij voldoende voor een kleine snack. Er zitten relatief weinig calorieën en vetten in. Ik had meer vetten verwacht in verband met de noten, maar dit valt dus nog reuze mee. Qua vezels, koolhydraten en eiwitten is dit ook een prima snack.

Maar nu het aller belangrijkste, de smaak. En ook hier ben ik zeer tevreden over. Deze reep doet me heel erg denken aan de Cocoa Nakd reep. Maar bij deze reep is de cacao smaak wel een stuk milder, maar dat stoort mij niet. De reep is niet te zoet en er zitten kleine stukjes noot in, wat ik zelf er lekker erin vind.

IMG_0327Banana and Hemp

Ingrediënten: Gedroogde dadels, gedroogde banaan (25%), rauwe amandelen, hennep eiwit (5%)havernoten, lijnzaad, agavesiroop, geconcentreerde druivensiroop.

Voedingswaarde: In een reep van 30 gram zitten 107,68 kcal, 21,4 gram koolhydraten, 1,02 gram vet, 3,48 gram eiwitten en 3 gram vezels.

Qua ingrediënten en voedingswaarde krijgt deze reep net zoals de cocoa and goji berry van mij al een pluspunt. Er zitten in deze reep ook geen ingrediënten in die ik niet ken. De reep is hier ook gezoet met agavesiroop en geconcentreerde druivensiroop. Ook zal deze reep zoeter zijn door de gedroogde banaan die erin zit. Er worden hier dus ook geen onbekende zoetstoffen gebruikt en de hele reep is e-nummer vrij.

Ook zijn de voedingswaarde weer helemaal goed. Ook deze reep is voor mij voldoende voor een kleine snack. Er zitten net zoals in de andere reep relatief weinig calorieën in bijna geen vetten. Qua vezels, koolhydraten en eiwitten is dit ook een prima snack.

De smaak van deze reep is ook lekker. Het doet me weer denken aan de repen van Nakd, dit komt vooral omdat het dezelfde structuur heeft en ook is gemaakt van dadels. Ik ben zelf geen fan van banaan, maar in deze reep vond ik de bananen smaak niet storend. Ook was deze reep niet te zoet. Er zaten er ook weer kleine stukje noot in en ook zaten er kleine stukje gedroogde banaan in. Deze reep is voor mij ook weer helemaal goedgekeurd.

Zal ik deze vaker kopen?

Deze repen ga ik zeker nog een keer kopen en daarna nog een keer. Ik vind ze erg lekker smaken. Ook zijn de voedingswaarde er fijn en er zitten geen rare ingrediënten in. En dat allemaal voor maar 0,39 cent! Dat is echt niet duur voor zo’n reep.

Heb jij deze repen al eens geprobeerd,? Wat vond jij ervan?

Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Review: Raw vegan bar van de action

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s