Food

Review: The Primal Pantry

IMG_0042

Laats had ik een pakketje gewonnen van The Primal Pantry. Ik ontving een pakketje met drie van hun repen. Alle repen zijn glutenvrij en zijn gemaakt van 100% echte voedingsmiddelen en zijn paleo, veganistisch, zuilvelvrij, glutenvrij en onbewerkt. Het zijn dus echt “raw” repen zonder rare toevoegingen. Ook zijn deze repen geschikt voor vegetariërs en veganisten. In dit artikel geef ik jullie mijn mening over deze repen.

De repen

Toen ik de repen zag en de ingrediëntenlijst las, was ik al erg enthousiast. Deze repen deden mij gelijk denken aan de repen van Nakd en daar ben ik ook een groot fan van.

De repen die ik heb ontvangen zijn

  • Hazelnut & Cocoa
  • Almond & Cashew
  • Apple & Pecan

De repen lijken ook op de repen van Nakd, ze zijn alleen iets groter en vullen dus ook meer.

De Apple & Pecan

IMG_0041Dit is ook gelijk mijn favoriet. Ik ben dol op appel en die is goed in de reep naar voren te brengen. De stukjes noot zorgen voor een heerlijke bite. Ik was eerst bang dat de reep heel zoet zou zijn, maar dat viel gelukkig heel erg mee.

Ingrediënten

Dadels, Amandelnoten, Appel (10%), Pecannoten (9%), Kaneel, Amandelolie

Voedingswaarden

Typische Waarden Per 100g Per Reep
Energie (kJ/kcal) 1841/441 829/199
Vetten 24,4g 11,0g
(verzadigde vetten) 2,1g 0,9g
Koolhydraten 43,1g 19,4g
(waarvan suikers) 37,6g 16,9g
Vezels 6,2g 2,8g
Proteïnen 9,2g 4,2g
Zout 0,15g 0,07g

De Almond & CashewIMG_0040

Dit is voor mij echt zo’n standaard dadel-noten reep. Hij is wel lekker, maar niet mijn favoriet. Ik ben zelf niet zo heel groot fan van noten, waardoor ik liever een ander smaakje, zoals een fruitsmaak aan de reep had toegevoegd. De smaak was niet slecht als je van noten houdt, want je proeft de noten heel goed.

Ingrediënten

Dadels, Amandelen (30%), Cashewnoten (20%), Amandelolie (0,75%).

Voedingswaarden

Typische Waarden Per 100g Per Reep
Energie (kJ/kcal) 1909/458 859/206
Vetten 27,0g 12,2g
(verzadigde vetten) 3,4g 1,5g
Koolhydraten 39,2g 17,6g
(waarvan suikers) 35,7g 16,1g
Vezels 4,8g 2,2g
Proteïnen 12,1g 5,4g
Zout 0,02g 0,01g

 

IMG_0039

De Hazelnut & Cocoa

Naar deze reep was ik het meest benieuwd, want ik ben dol op chocolade. Als je de reep open maakt ruik je ook de chocolade, maar als je er eenmaal een hap erin zit valt dit toch enorm tegen. Je proeft de chocolade wel, maar ik vond de smaak erg vlak. Er had dus naar mijn mening wat meer cacao doorheen gemogen. Voor de rest was de reep wel gewoon lekker en niet te zoet.

Ingrediënten

Dadels, Hazelnoten (28%), Amandelnoten, Cacaopoeder (5,5%), Vanillepoeder, Amandelolie.

Voedingswaarden

Typische Waarden Per 100g Per Reep
Energie (kJ/kcal) 1776/426 799/192
Vetten 23,6g 10,6g
(verzadigde vetten) 2,2g 1,0g
Koolhydraten 40,8g 18,4g
(waarvan suikers) 38,9g 17,5g
Vezels 6,7g 3,0g
Proteïnen 9,1g 4,1g
Zout 0,02g 0,01g

Zal ik deze vaker kopen?

De Apple & Pecan zal ik zeker vaker kopen. Deze reep vond ik erg lekker en hij zit vol met gezonde ingrediënten en vult goed. De andere twee repen die ik getest heb zijn niet mijn favoriet en zal ik ook niet vaker kopen.

De voedingswaarden

De repen bevatten allemaal rond de 190-200kcal. Dit is dus een goed tussendoortje als je een drukke dag heb, gesport heb of moet aankomen. De reep zit vol met goede vetten, dat komt door de noten. De suikers zijn wat hoog, dat komt door de dadels. Het zijn dus wel natuurlijke suikers, maar ook met natuurlijke suikers moet je oppassen met te veel ervan binnen krijgen.

Waar te koop?

Deze repen zijn te koop bij de Alber Heijn, de Marqt en de Body&fit. ook kan je ze bestellen op de site van The Primal Pantry

Heb jij ook wel eens deze repen geprobeerd? En wat vond jij ervan, ik ben benieuwd!

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s