Food·persoonlijk

Wat ik eet op een dag om aan te komen #watikeet

Vandaag ga ik met jullie delen wat ik zoal eet op een dag om aan te komen. Dit werd veel gevraagd en ik hoop hiermee ook anderen te kunnen helpen. Even een kleine disclaimer. Dit is wat mijn lichaam nodig heeft om aan te komen. Wat jou lichaam nodig heeft kan anders zijn. Elk lichaam is namelijk uniek en heeft z’n eigen behoeftes.

Op dit moment volg ik geen eetlijst meer, maar eet ik een bepaald aantal calorieën op de dag. Ik merkte namelijk met het volgen van mijn eetlijst, dat ik restricties bleef behouden en dat wilde ik niet meer en daarom heb ik samen met mijn behandelaar besloten om op zo te gaan eten en meer te gaan luisteren naar mijn lichaam. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik eet wat ik lekker vind. Dat wil ik ook graag aan jullie doorgeven. Eet wat je lekker vind en eet niet wat anderen willen dat je eet.

Mijn dag begin ik graag met een lekkere bak halfvolle yoghurt met een appeltje en dit keer heerlijke chocolade muesli. Deze muesli heb ik eigenlijk jaren lang vermeden, want ik mocht geen chocolade en al helemaal geen chocolade bij het ontbijt. Hierbij drink ik ook twee mokken thee en erna een kopje koffie.

Voor de lunch heb ik drie boterhammen met boter en pindakaas, ham en vlokken. Daarnaast eet ik een volkoren cracker met kaas en een zelfgemaakte kaascracker. Het recept hiervan is heel simpel. Je doet een plak kaas door de helft en leg deze tussen twee vellen bakpapier en dit doe je voor 1 minuut en 30 seconde in de magnetron. Even laten afkoelen en je hebt een heerlijke knapperige cracker van kaas. Bij de lunch drink ik nog een kop thee.

Als middagsnack ben ik gegaan voor rauwkost met cocktailsaus, een fruitreep en een pakje hartige crackers.

Als tweede middagsnack maakte ik nog de proteinpudding van mijn blog.

In de middag heb ik nog 2 koppen thee een kop koffie op

Voor het avondeten had ik Mexicaanse taco’s met groente en tonijn gemaakt. Hierin zat onder andere aubergine, paprika, champignons, tonijn, jalapeno pepers en kruiden. Geserveerd met maistortilla’s en tacosaus.

Na het avondeten had ik een mok met karnemelk met een appel en een schaaltje halfvolle yoghurt. Daarna had ik om 21:00 een mok thee met wat chocolade.

Later in de avond nam ik nog een schaaltje halfvolle yoghurt met muesli, een appel met kaneel (opgewarmd in de magnetron? en een bakje cheetos chips.

Ook snackte ik nog op 4 volkoren rijstwafels voordat ik ging slapen.

Dit was wat ik deze dag heb gegeten. Even een kleine disclaimer. Elke dag is nu anders bij mij. Neem een eetdagboekje nooit van iemand anders over, want elke lichaam is anders. Eet wat je lekker vind en luister naar je lichaam.

Vinden jullie het leuk als ik vaker eetdagboekjes ga delen? Laat het mij weten in de reacties. Ook deel ik tussendoor op Instagram vaker wat ik eet, volg daarvoor mijn Instagram @Tiffsjourneyx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s