Food·Recepten

Simpele verjaardagstaart (2 varianten)

Opzoek naar een simpel recept voor een verjaardagstaart? Zoek dan niet verder, want ik heb dat recept voor jou. Voor de basis gebruik ik een recept voor biscuitdeeg en heb deze gevuld met een heerlijke vulling. Ik heb er zelf 2 verschillende varianten mee gemaakt.

De bakplaat die ik gebruik is ongeveer 30 x 40 cm.

Ingrediënten

 • 5 eieren 
 • 100 gram bloem
 • 25 gram custardpoeder
 • 20 gram maïzena
 • 130 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef en meng de bloem, custard, maïzena en het zout.

Splits de eieren. Klopt het eiwit luchtig en voeg geleidelijk de suiker en vanillesuiker aan toe. Klopt dit totdat er stevige pieken ontstaan. Zet de keukenmachine dan op de laagste stand en voeg dan de eidooiers toe. Meng dit kort.

Spatel dan het bloemmengsel er rustig doorheen. Verdeel het biscuitbeslag over de bakplaat en strijk glad met een paletmes. Bak het in de oven in ongeveer 10 minuten gaar. Haal de biscuit van de bakplaat en laat het afkoelen op een rooster.

De chocoladevulling

Ingrediënten

 • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
 • 120 gram poedersuiker
 • 40 gram cacaopoeder

Bereiding

Klop de boter luchtig en romig met de keukenmachine of een handmixer. Dit duurt zo’n 10 minuten. Voeg daarna al kloppend het poedersuiker en de cacao toe. Snij het biscuit in 2 plakken. Verdeel op 1 plak biscuitdeeg de helft van de boter crème en leg de andere plak biscuitdeeg erop. Vul een spuitzak met de rest van de boter crème. Spuit hiermee leuke toefjes op de bovenste plak om de cake af te maken.

De aardbeienvulling

Ingrediënten

 • 200 gram boter
 • 120 gram poedersuiker
 • 200 gram aardbeienjam

Klop de boter luchtig en romig met de keukenmachine of een handmixer. Dit duurt zo’n 10 minuten. Voeg daarna al kloppend het poedersuiker toe. spatel 100 gram jam erdoor.

Snij het biscuit in 2 plakken. Verdeel op 1 plak biscuitdeeg 100 gram aardbeienjam en de helft van de boter crème en leg de andere plak biscuitdeeg erop. Vul een spuitzak met de rest van de boter crème. Spuit hiermee leuke toefjes op de bovenste plak om de cake af te maken.

En zo heb je twee heerlijke varianten van gevulde biscuittaart.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht

Veel bakplezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s